Με ήλιο, πολλά μποφόρ και άνοδο της θερμοκρασίας η Παρασκευή – Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

Καιρός – Όλες οι ειδήσεις: Δείτε την πρόγνωση του καιρού μέχρι την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, καθώς και τους προγνωστικούς χάρτες της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Γενικά καλός θα παρουσιαστεί ο καιρός σήμερα Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου.
Ο καιρός σήμερα

Στην ανατολική και νότια χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια και πιθανώς στα Δωδεκάνησα μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 6 με 8 και στο Αιγαίο τις πρωινές ώρες τοπικά έως 9 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στα δυτικά. Θα φθάσει στις περισσότερες περιοχές τους 23 με 25 βαθμούς και στα δυτικά κατά τόπους τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός, μέσα από το WINDY που χρησιμοποιεί τα προγνωστικά μοντέλα GFS, ECMWF και NEMS

Ο χάρτης των θερμοκρασιών από την ΕΜΥ για σήμερα Παρασκευή 7 Οκτωβρίου

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗΚαιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα ανατολικά.Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 08 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΚαιρός: Γενικά αίθριος.Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.Θερμοκρασία: Από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΚαιρός: Λίγες νεφώσεις, κατά τόπους και κατά περιόδους αυξημένες.Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και τα νότια τοπικά 8 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το βράδυ.Θερμοκρασία: Από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗΚαιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες και κυρίως στη βόρεια Κρήτη τοπικές βροχές.Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 και τις πρωινές ώρες τοπικά έως 9 μποφόρ με μικρή εξασθένηση από το βράδυ.Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.
ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑΚαιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα νότια (περιοχή Ρόδου και Καστελλόριζου) όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες.Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ. Εξασθένηση από το βράδυ.Θερμοκρασία: Από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΕΥΒΟΙΑΚαιρός: Λίγες νεφώσεις, κατά περιόδους αυξημένες με ασθενείς βροχές.Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 6 με 8 και τις πρωινές ώρες στα νότια έως 9 μποφόρ. Εξασθένηση από το βράδυ.Θερμοκρασία: Από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗΚαιρ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss