Με τα Over των Εμπίντ, Ντέιβις και Γιάννη

Προγνωστικά και στοιχηματική ανάλυση για τις πιο σημαντικές αναμετρήσεις της ημέρας από το NBA.

Ο Τζόελ Εμπίντ έχει αρχίσει να ανεβάζει ρυθμούς και με τις εμφανίσεις του μέσα στον Δεκέμβριο, επιστρέφει στην κούρσα του MVP. Ο ηγέτης των Σίξερς πέτυχε 53 πόντους στη νίκη επί των Χόρνετς την περασμένη Κυριακή. Αυτή είναι η δεύτερη φορά που πιάνει φέτος τους 50+ πόντους. Έγινε έτσι ο πρώτος παίκτης της Φιλαντέλφεια, που κάνει κάτι τέτοιο μετά τον Αλεν Αϊβερσον τη σεζόν 2004/05, όπου είχε τρεις πενηντάρες!

Χάρη στην εντυπωσιακή εμφάνιση του Εμπίντ, οι Σίξερς συμπλήρωσαν οκτώ νίκες στα τελευταία εννιά παιχνίδια τους εντός έδρας και απόψε φιλοξενούν το Σακραμέντο με στόχο να βελτιώσουν περαιτέρω το ρεκόρ τους (14/12 02:00 Live από το SPORT24). Με 14-12 έχουν σκαρφαλώσει στην πέμπτη θέση της Ανατολής, όμως απέχουν τρεις νίκες από τους τέταρτους Νετς.

Με τον Εμπίντ να βρίσκεται σε οργιώδη κατάσταση, δεν είναι δύσκολο να ζητήσουμε να σκοράρει και απόψε μίνιμουμ 30 πόντους. Μέσα στον Δεκέμβριο σημειώνει σε τέσσερα ματς 41,3 κατά μέσο όρο και δεν έχει πέσει κάτω από τους 35! Επίσης, στις τελευταία 10 συμμετοχές του, έχει πετύχει εννιά φορές μίνιμουμ 30.

Στο 1.55 η συγκεκριμένη επιλογή. Σε combo με το Over 9,5 ασίστ του Χάρντεν ξεπερνάμε το 2.85. Ο “μούσιας” εκμεταλλεύεται στο έπακρο την εκπληκτική φόρμα του Εμπίντ και μοιράζει αφειδώς τελικές πάσες. Στα τελευταία δύο ματς με Χόρνετς και Λέικερς έγραψε συνολικά 28 ασίστ. Φέτος έχει 10,4 κατά μέσο όρο από το ξεκίνημα της σεζόν.

Μιλγουόκι – Γκόλντεν Στέιτ

Το πολύ μεγάλο ματς της βραδιάς διεξάγεται στο Μιλγουόκι, εκεί όπου οι Μπακς υποδέχονται τους πρωταθλητές Γουόριορς (14/12 02:30 Cosmote Sport4HD, Live από το SPORT24).

Το Γκόλντεν Στέιτ έρχεται από μία νίκη δήλωση, επί της Βοστώνης, που έχει φέτος το κορυφαίο ρεκόρ στο ΝΒΑ. Οι Γουόριορς κέρδισαν με 123-107 τους Σέλτικς, παίρνοντας 60 πόντους και 10 εύστοχα τρίποντα από τους Splash Brothers, Κάρι και Τόμπσον. Αυτό βέβαια, που προκάλεσε περισσότερο εντύπωση ήταν άμυνα των Dubs, που κράτησαν την κορυφαία επίθεση της λίγκας στο 44% εντός παιδιάς!

Καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, οι Γουόριορς πορεύονται με βασικό όπλο την επίθεσή τους και οι Μπακς με την άμυνά τους. Για να δούμε αν αυτό θα αλλάξει στην πορεία, καθώς το Μιλγουόκι έχει πλέον ξανά στις επάλξεις τον Κρις Μίντλετον και από την άλλη, το Γκόλντεν Στέιτ οφείλει να σκληρύνει τη στάση του, ευρισκόμενο μόλις στην 9η θέση της Δύσης με ρεκόρ 14-13.

Για το αποψινό ματς είναι ξανά εκτός ο Γουίγκινς για τους φιλοξενούμενους, ενώ κρίνεται αμφίβολη η συμμετοχή του Χολιντέι για τα “ελάφια”, καθώς είναι άρρωστος.

Οι Μπακς την Κυριακή ηττήθηκαν στο Χιούστον από την χειρότερη ομάδα της Δύσης, στην πιο απογοητευτική εμφάνισή τους μέσα στη σεζόν. Τέλειωσαν το ματς με 37% εντός παιδιάς, ενώ ο Γιάννης έμεινε πολύ χαμηλά για τα στάνταρ του, μόλις στους 16 πόντους.

Το αποψινό παιχνίδι είναι ασφαλώς πολύ μεγαλύτερη πρόκληση για τον Greek Freak, ο οποίος παραδοσιακά δυσκολεύεται απέναντι στον Ντρέιμοντ Γκριν, έναν από τους καλύτερους αμυντικούς του ΝΒΑ. Με αντίπαλο τον Γκριν, ο Γιάννης έχει μόλις 18,4 πόντους κατά μέσο όρο στην καριέρα του και σίγουρα το προσωπικό του κίνητρο απόψε θα είναι αυξημένο.

Συνολικά, κόντρα στους Γουόριορς, ο Γιάννης έχει πιάσει τους 30+ μόνο πέντε φορές στην καριέρα του και έχει υπερβεί το βασικό line των 31,5 πόντων μόλις μία. Μάλλον, ήρθε η ώρα να το κάνει και δεύτερη, δεδομένου ότι οι Γουόριορς είναι φέτος απογοητευτικοί εκτός έδρας κι έχουν ρεκόρ 2-11 σε 13 ματς στο δρόμο.

Γιούτα – Νέα Ορλεάνη

Η Νέα Ορλεάνη είναι αυτή τη στιγμή η πιο καυτή ομάδα στη Δύση με επτά σερί νίκες και 9-1 στα τελευταία δέκα ματς. Κέρδισε δύο κολλητά παιχνίδια κόντρα στους Σανς, με τον Ζάιον Γουίλιαμσον να σκοράρει σε αμφότερα 35 πόντους! Συνολικά, σε αυτές τις δύο αναμετρήσεις, ο σταρ των Χόρνετς είχε 27/38 σουτ και 7,5 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Απόψε, η ομάδα του Γουίλι Γκριν δοκιμάζεται στο Σολτ Λέικ Σίτι με τη Γιούτα (14/12 04:00 Live από το SPORT24), η οποία έφτασε τις οκτώ ήττες στα 11 προηγούμενα ματς και δεν θυμίζει σε πολλά το σύνολο που εξέπληξε τους πάντες τον πρώτο μήνα. Βέβαια, για την αποψινή αναμέτρηση δεν συμπεριλαμβάνονται στην injury list οι Μάρκανεν, Κόνλεϊ και Κλάρκσον, που έλειψαν κόντρα στο Ντένβερ, άρα αναμένεται να επιστρέψουν, κάτι που σημαίνει ότι οι “μορμόνοι” θα είναι πολύ πιο ανταγωνιστικοί.

Προτιμότερο λοιπόν να ποντάρουμε πάνω στη φόρμα του Ζάιον, ο οποίος στα έξι προηγούμενα παιχνίδια έχει γράψει τέσσερις φορές 30+ πόντους. Τον περασμένο Οκτώβριο, στο πρώτο ματς της σεζόν με τους Τζαζ, όπου οι Πέλικανς έχασαν στην παράταση, ο 22χρονος άσος είχε σημειώσει 25 πόντους, παρότι δεν αγωνίστηκε καθόλου στο τέταρτο 12λεπτο και την παράταση, λόγω τραυματισμού. Αγγίζει τον διπλασιασμό το Over 27,5 του Ζάιον.

Λ.Α. Λέικερς – Βοστώνη

Το πρόγραμμα κλείνει με το παραδοσιακό ντέρμπι των Λέικερς κόντρα στους Σέλτικς (14/12 05:00 Live από το SPORT24). Εδώ και τέσσερα χρόνια, οι δύο ομάδες μοιράζονται από μία νίκη στην κανονική περίοδο, στα μεταξύ τους ματς.

Η Βοστώνη πέρυσι είχε μακράν την κορυφαία άμυνα του ΝΒΑ και φέτος έχει με διαφορά την κορυφαία επίθεση. Με την αλλαγή προπονητή στον πάγκο της, έχει αλλάξει εντελώς και αγωνιστικό στιλ. Είναι πάντως φανερό πως βγάζει σημάδια κόπωσης εσχάτως.

Χθες έχασε εύκολα από τους Κλίπερς και γνώρισε για πρώτη φορά μετά τις 28 Οκτωβρίου δύο κολλητές ήττες. Είχε προηγηθεί το βαρύ 123-107 στο Σαν Φρανσίσκο από τους Γουόριορς.

Μην ξεχνάμε, ότι οι Σέλτικς ολοκληρώνουν απόψε ένα road trip έξι αγώνων στη Δύση και ότι θα δώσουν το έβδομο παιχνίδι τους σε διάστημα 14 ημερών. Αναπόφευκτα λοιπόν, υπάρχει συσσωρευμένη κούραση.

Από την άλλη, οι Λέικερς ψάχνουν απεγνωσμένα μεγάλες νίκες, αφενός για να τονώσουν την ψυχολογία τους, αφετέρου για να πλησιάσουν επιτέλους το 50% (11-15 το ρεκόρ τους). Ο Ντέιβις είναι σε σούπερ κατάσταση, ο Τζέιμς έχει ανεβάσει στροφές, όμως δεν είναι εύκολο να ζητήσεις από τη Βοστώνη να κάνει τρίτη σερί νίκη, έστω κι αν παίζει back to back.

Καλύτερα να κρατήσουμε στο 1.87 το Over 27,5 του Ντέιβις, ο οποίος κάνει απίστευτα πράγματα μέσα στον Δεκέμβριο. Σημείωσε 44 πόντους κόντρα στο Μιλγουόκι, 55 με την Ουάσινγκτον, 31 απέναντι στη Φιλαντέλφεια και 34 με το Ντιτρόιτ. Με τον Χόρφορντ εκτός και τον Ρόμπερτ Γουίλιαμς να μην έχει αγωνιστεί καθόλου φέτος (game time decision απόψε), ο AD λογικά θα χτυπήσει ακόμη μία τριαντάρα.

ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ

  • Φιλαντέλφεια – Σακραμέντο: Εμπίντ 30+ πόντοι & Χάρντεν Over 9,5 ασίστ (απόδοση 2.87), 02:00
  • Μιλγουόκι – Γκόλντεν Στέιτ: Γιάννης Over 31,5 πόντοι (απόδοση 1.83), 02:30
  • Γιούτα – Νέα Ορλεάνη: Ζάιον Over 27,5 πόντοι (απόδοση 1.98), 04:00
  • Λ.Α. Λέικερς – Βοστώνη: Ντέιβις Over 27,5 πόντοι (απόδοση 1.87), 05:00

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss