Με το Doom πήρες το… όπλο σου

Παρέες μαζεύονταν στους τυχερούς που είχαν Amstrad μετά τα σχολείο ή τα ΣΚ

29 χρόνια πίσω στο μακρινό πλέον 1993 το Doom έρχεται στο DOS για να ταράξει τα νερά και να γράψει ιστορία. Ο παίχτης με ένα όπλο κυνηγάει εξωγήινους και γενικά σκοτώνει ό,τι κινείται.
Σε έξαρση οι gamers ειδικά αυτοί που είχαν τότε τα PC κάνοντας αυτούς που έχουν κονσόλες στην τηλεόραση να ζηλέψουν πολύ.

Παρέες μαζεύονταν στους τυχερούς που είχαν Amstrad μετά τα σχολείο ή τα ΣΚ.

PHOTO GALLERY

Photo 1/4

Η εικόνα του Doom ήταν επιβλητική

Photo 2/4

Μέσα στο παιχνίδι κρατάς το όπλο αντιμετωπίζεις τους εχθρούς και έχεις τη μπάρα με την ενέργεια σου αλλά και τα πυρομαχικά σου

Photo 3/4

Μέσα στο παιχνίδι κρατάς το όπλο αντιμετωπίζεις τους εχθρούς και έχεις τη μπάρα με την ενέργεια σου αλλά και τα πυρομαχικά σου

Photo 4/4

Το παιχνίδι παιζόταν στο DOS αφού έβαζες αυτές τις δισκέτες και πήγαινες στη θύρα Α: και πατούσες το «Enter»

Τα μεγαλύτερα ξαδέρφια που είχαν τους υπολογιστές είχαν βρει τον μπελά τους τα σαββατοκύριακα από τους μικρούς που ήθελαν με τα λίγα πλήκτρα που αντιστοιχούσαν στο gameplay να γαζώσουν ό,τι κινείτο στην οθόνη.

Το Doom είχε γίνει κορυφαία επιλογή -και όχι άδικά- για τους Έλληνες gamers, τους εφήβους και τους πιο μικρούς της δεκαετίας του 90.
Αξίζει να σημειωθεί πως το Doom δεν ήταν το πρώτο το First Person Shooter αλλά ήταν αυτό που έφερε την επανάσταση. Είχε μάλιστα τόση επιτυχία που για τα επόμενα αρκετά χρόνια ολόκληρο το είδος αναφερόταν ως Doom clones.
Από τα τέλη του 1995, το Doom εκτιμήθηκε ότι ήταν εγκατεστημένο σε περι …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss