Με βασικό τον Μάγκνουσον ο Παναθηναϊκός στην Τούμπα στο πρώτο μεγάλο τεστ ‘χαρακτήρα’

Ο Παναθηναϊκός θα δώσει στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ το πρώτο μεγάλο τεστ “χαρακτήρα”, με τον Γιοβάνοβιτς να δίνει ξανά φανέλα βασικού στον Μάγκνουσον, ενώ πιθανό είναι το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης του Μπερνάρ Ντουάρτε.

Η τρομερή εκκίνηση και το “5 στα 5” τού έχουν δώσει ψυχολογία, “αέρα”, αυτοπεποίθηση. Το ίδιο και η πειστική εικόνα του μέχρι το πρώτο check point της σεζόν στη διακοπή για τις εθνικές ομάδες.

Αυτή τη φορά, ωστόσο, ο δείκτης δυσκολίας ανεβαίνει για τον Παναθηναϊκό που θα πρέπει να κάνει πολλά και πολύ καλά στο μεγάλο ματς με τον ΠΑΟΚ (02/10, 21:30, Novasports Prime, LIVE από το SPORT24) στην Τούμπα για να συνεχίσει το σερί του και να διατηρήσει την απόσταση που με τόσο κόπο απέκτησε απ’ τους υπόλοιπους στο βαθμολογικό πίνακα.

Το αποψινό ματς είναι επί της ουσίας και το πρώτο μεγάλο τεστ “χαρακτήρα” της συγκεκριμένης version του Παναθηναϊκού που συνεχίζει να εξελίσσεται βήμα με το βήμα, ανεβάζοντας σιγά-σιγά τους επόμενους ορόφους, μετά το περσινό πρώτο χτίσιμο. Και θα δείξει σε μεγάλο βαθμό το κατά πόσο μπορεί πλέον το “τριφύλλι” να κρατήσει σιδερωμένο το κουστούμι του διεκδικητή στο πρωτάθλημα έπειτα από πολλά χρόνια.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς δούλεψε με ηρεμία σ’ αυτό το δεκαπενθήμερο και με εξαίρεση τον Γιάννη Κώτσιρα, ο οποίος ξαναμπήκε στα πιτς λόγω μυϊκού τραυματισμού στον ορθό μηριαίο μυ, έχουν τους πάντες διαθέσιμους και ετοιμοπόλεμους.

Ξόδεψε όλες αυτές τις ημέρες και πολύ περισσότερο το τελευταίο τριήμερο, όπου είχε όλο το γκρουπ μαζεμένο ξανά στο Κορωπί μετά την επιστροφή των διεθνών (και) στην πνευματική προετοιμασία των παικτών του, πέρα απ’ την αγωνιστική.

Επισημαίνοντας πως οι πράσινοι θα πρέπει να μπουν στην Τούμπα με το… μαχαίρι στα δόντια, σαν να ξεκινούν απ’ το μηδέν κι όχι απ’ την ασφάλεια και το +4 της κορυφής. Διότι απέναντί τους θα βρουν μία ομάδα η οποία θα κατέβει στο γήπεδο με αυτήν ακριβώς τη φιλοσοφία. Κι ο Παναθηναϊκός πρέπει να είναι έτοιμος για μάχη.

Τρεις αλλαγές στα μετόπισθεν

Το αγωνιστικό πλάνο του 60χρονου τεχνικού θα τροποποιηθεί κυρίως στην αμυντική γραμμή του Παναθηναϊκού, όπου θα γίνουν τρεις αλλαγές σε σχέση με τον τελευταίο αγώνα κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα.

Εκτός από την επιστροφή του Μπαρτ Σένκεφελντ, την οποία είχε ουσιαστικά δείξει ο Γιοβάνοβιτς τόσο στο τελευταίο ματς, όταν πέρασε τον Ολλανδό στόπερ ως αλλαγή στο γήπεδο για να του δώσει αγωνιστικό ρυθμό, όσο και στα δύο φιλικά προπονητικού χαρακτήρα κατά τη διάρκεια της διακοπής, αλλά και τον Χουάνκαρ που θα ξαναπάρει τη θέση του στο αριστερό άκρο της “πράσινης” άμυνας, ο τεχνικός του Παναθηναϊκού ετοιμάζεται να δώσει ξανά φανέλα βασικού και στον Χόρντουρ Μάγκνουσον.

Ο Ισλανδός έχει αφήσει πίσω του εδώ και καιρό τον μυϊκό τραυματισμό που υπέστη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Ιωνικό, έπαιξε 90λεπτα και στα δύο παιχνίδια της εθνικής ομάδας του στο διεθνές “παράθυρο” (22 Σεπτεμβρίου στο φιλικό με τη Βενεζουέλα και 27 Σεπτεμβρίου στο ματς του Nations League με την Αλβανία) και δείχνει πλέον πανέτοιμος για να ξαναπάρει το βασικό ρόλο του στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Με τους Αχιλλέα Πούγγουρα και Ζβόνιμιρ Σάρλια, που τα πήγαν εξαιρετικά στο διάστημα που έμειναν εκτός οι δύο “βασικοί” στόπερ, να μένουν στον πάγκο.

Από εκεί και πέρα, η ενδεκάδα του είναι σχεδόν δεδομένη. Ο Μπρινιόλι θα είναι κάτω απ’ τα “πράσινα” γκολπόστ, τον Σάντσες στο δεξιό άκρο της άμυνας και τους Ρουμπέν Πέρεθ, Δημήτρη Κουρμπέλη και Άνταμ Τσέριν στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Στα “φτερά” της επίθεσης θα ξεκινήσουν οι Σεμπαστιάν Παλάσιος (δεξιά) και Αϊτόρ (αριστερά), ενώ ο Άντραζ Σπόραρ θα είναι το “9άρι” του Παναθηναϊκού.

Το σενάριο με βασικό τον Μπερνάρ

Αν υπάρχει ενδεχόμενο να γίνει μία “έκπληξη” αυτή θα αφορά το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης του Μπερνάρ Ντουάρτε στο βασικό σχήμα, σε ειδικό ρόλο πίσω από τον Σπόραρ και την αλλαγή του συστήματος σε 4-2-3-1. Σ’ αυτό το ενδεχόμενο, θα μείνει εκτός ο καταπονημένος απ’ τα σερί ματς (και) με την Εθνική, Δημήτρης Κουρμπέλης, αν κι αυτό το σενάριο έχει λιγότερες πιθανότητες.

Στην 23μελή αποστολή που ταξίδεψε το απόγευμα του Σαββάτου (1/10) για τη Θεσσαλονίκη, ο Γιοβάνοβιτς συμπεριέλαβε για πρώτη φορά και τα δύο τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα του Παναθηναϊκού, τον Ένις Τσόκαϊ και τον Αλεξί Τρουιγιέ.

Αναλυτικά την αποστολή του “τριφυλλιού” για το αποψινό ματς στην Τούμπα συγκροτούν οι: Μπρινιόλι, Λοντίγκιν, Ξενόπουλος, Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ, Ρουμπέν, Σένκεφελντ, Ιωαννίδης, Σπόραρ, Μπερνάρ, Γκάνεα, Σάντσες, Τσέριν, Τσόκαϊ, Τρουιγιέ, Κουρμπέλης, Αϊτόρ, Μάγκνουσον, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Βέρμπιτς και Καμπετσής.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss