Meeting Point: Χρήστος Σταϊκούρας και Έφη Αχτσιόγλου στο Newsbomb.gr και την Όλγα Τρέμη

Σταϊκούρας: «Ανέυθυνη η αντιπολίτευση, λέει ψέματα» – Αχτσιόγλου: «Η κυβέρνηση συντηρεί και επιδοτεί την αισχροκέρδια»

Λίγους μήνες πριν τις εκλογές και με την ενεργειακή κρίση να απειλεί με κατάρρευση νοικοκυριά και επειχρήσεις, ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας και η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Έφη Αχτσιόγλου διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο Newsbomb.gr και την εκπομπή Meeting Point με την Όλγα Τρέμη.
Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης, τα προγράμματα που ανέπτυξαν κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας, με τον υπουργό Οικονομικών να αναλύει τις άμεσες παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την ανακούφιση των πολιτών.

«Από τα υπερέσοδα των εταιρειών δίνουμε τα επιδόματα στους πολίτες» ανέφερε ο κ. Σταίκούρας, τονίζοντας πως η ελληνικής οικονομία έχει ισχυρές γραμμές άμυνας για να αντιμετωπίσει την πανευρωπαϊκή κρίση.
Η κυρία Αχτσιόγλου από την πλευρά της, ασκεί δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως οι εργαζόμενοι δίνουν δύο μισθούς για να καλύψουν το κόστος ενέργειας.

«Αντί για επιδοτήσεις απαιτούνται στοχευμένες παρεμβάσεις στην αγορά ενέργειας, με πλαφόν στην τιμή στο σημείο του κόστους παραγωγής», σημειώνει η πρώην υπουργός Εργασίας, αναλύοντας τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης.
Απαντώντας, ο κ. Σταϊκούρας κάνει λόγο μη κοστολογημένο πρόγραμμα που αγγίζει τα 25 δισ. ευρώ. «Εμείς δεν λέμε ψέματα. Δεν υποσχόμαστε επιστροφή αναδρομικών», σημειώνει ο κ. Σταϊκούρας, κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για ανεύθυνη αντιπολίτευση που μοιράζει δισεκατομμύρια.
Αναφορικά με τις επιδοτήσεις, ο υπουργός Οικονομικών τονίζει πως «όλη η κοινωνία επιδοτείται», προσθέτοντας πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να καλύπτει γενναία το μεγαλύτερο ποσοστό των αυξήσεων.
«Με το έλλειμμα που μας άφησε η ΝΔ δεν μπορεί να κουνά το δάχτυλο», απαντά η Έφη Αχτσιόγλου, υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση πετά το μπαλάκι στους καταναλωτές. Αναφορικά με την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να κρατικοποιήσει εκ νέου τη ΔΕΗ, η κυρία Αχτσιόγλου εξηγεί πως απαιτεί …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss