Μεγάλη επιχείρηση στη λίμνη Μπελέτσι για τη διάσωση πάπιας

Το ράμφος του ζώου είχε εγκλωβιστεί σε μεταλλικό κουτάκι αναψυκτικού.

Μεγάλη κινητοποίηση έγινε την Τρίτη 23 Αυγούστου για να σωθεί μία πάπια το ράμφος της οποίας είχε εγκλωβιστεί σε ένα κατεστραμμένο κουτάκι αναψυκτικού στη λίμνη Μπελέτσι του Δήμου Ωρωπού.
Την περιπέτεια της άτυχης πάπιας είδαν από το απόγευμα της Δευτέρας 22/8 επισκέπτες, μέλη της φιλοζωικής Αγίου Στεφάνου και εθελοντές της ΜΑΚΙΠ που ειδοποίησαν τον αντιδήμαρχο Αφιδνών Γιάννη Δήμα ο οποίος μαζί με τον τοπικό σύμβουλο Γιώργο Ντόστη έσπευσαν στο σημείο.

Κρίθηκε πως μόνο η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα μπορούσε να επέμβει άμεσα εντός της λίμνης ειδικά λόγω και των ειδικών προβλέψεων της Ε.Μ.Υ. για ακραία καιρικά φαινόμενα και κεραυνόπτωση στην περιοχή της Πάρνηθας. Από το πρωί της Τρίτης 23/8 στήθηκε μεγάλη επιχείρηση διάσωσης του πτηνού με πρωτοβουλία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Πληρώματα του 6ου Σταθμού της Π.Υ. με την συνδρομή της ΕΜΑΚ έστησαν ολόκληρη επιχείρηση προκειμένου να πιάσουν την πάπια και να απεγκλωβίσουν το ράμφος της από το σπασμένο κουτάκι.

Το συμπαθές πτηνό ήταν ανήσυχο και τρομαγμένο ενώ στο πλευρό του βρίσκονταν συνεχώς μία μικρή χελώνα. Χρειάστηκε να χρησιμοποιηθεί αντλία νερού για να περιοριστεί η πάπια και με ένα κανό αξιωματικός της ΕΜΑΚ κατάφερε να πιάσει το πτηνό και με προσεκτικές κινήσεις να απεγκλωβίσει το ράμφος από το μεταλλικό κουτί.

Το αίσιο τέλος της επιχείρησης συνοδεύτηκε από επιφωνήματα και χειροκροτήματα από τους επισκέπτες και όσους συμμετείχαν στην επιχείρηση ενώ για άλλη μία φορά τέθηκε το ζήτημα της ρύπανσης της περιοχής λόγω των πολλών επισκεπτών.
Ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης συνεχάρη όσους συμμετείχαν στην επιχείρηση και κυρίως τους πολίτες, τους εθελοντές και τα μέλη της φιλοζωικής που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον.
Δείτε τις εικόνες:

PHOTO GALLERY

Photo 1/7

Photo 2/7

Photo 3/7

Photo 4/7

Photo 5/7

Photo 6/7

Photo 7/7


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss