Μεγάλο ενδιαφέρον από 90 επενδυτές για τις ελληνικές startups το 2022

Στο οικοσύστημα της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η Ελλάδα πρωτοπορεί στο ποσό των συνολικών κεφαλαίων που έχουν προσελκυσθεί το 2022.

Αυτό είναι ένα από τα βασικά συμπεράσματα της ετήσιας έκθεσης του Found.ation και του EIT Digital που αποτυπώνει την εξέλιξη του ελληνικού οικοσυστήματος νεοφυών επιχειρήσεων.
Το Found.ation, σε συνεργασία με το EIT Digital (τμήμα του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Καινοτομίας και Τεχνολογίας), δημοσίευσε για έκτη συνεχόμενη χρονιά έκθεση, με σκοπό την καταγραφή των επενδυτικών ευκαιριών και του προφίλ των startups στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το 2022 ήταν μία χρονιά η οποία έβαλε φρένο στην αλματώδη ανάπτυξη του οικοσυστήματος που παρατηρήθηκε το περασμένο έτος, δεδομένων των διεθνών συγκυριών. Ωστόσο, κάτι τέτοιο ήταν αναμενόμενο και δεν επισκιάζει τη μέχρι τώρα ανοδική πορεία της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, αφήνοντας πολλές ελπίδες για το μέλλον.
O υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, σε δήλωσή του σχετικά με την έκθεση ανέδειξε τα θετικά στοιχεία όσον αφορά τις επιχειρήσεις και τον τομέα των επενδύσεων στη χώρα μας. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Η Ελλάδα πέτυχε να αναρριχηθεί στην πρώτη θέση παγκοσμίως σε ό,τι αφορά τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, σκαρφαλώνοντας συνολικά 1 …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss