Μελόνι: «Στόχος μας είναι να υπερασπιστούμε τη νομιμότητα»

Ικανοποίηση της ιταλικής κυβέρνησης «για την απόφαση της Γαλλίας να ανοίξει τα λιμάνια της».

«Στόχος μας είναι να υπερασπιστούμε τη νομιμότητα, την ασφάλεια και την αξιοπρέπεια κάθε ανθρώπου. Για τον λόγο αυτόν, θέλουμε να βάλουμε ένα φρένο στη λαθρομετανάστευση, να αποφύγουμε νέους θανάτους στην θάλασσα και να καταπολεμήσουμε τους διακινητές ανθρώπων», έγραψε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι στο Facebook, με αναφορά στην διαχείριση του μεταναστευτικού και του προσφυγικού.
«Οι πολίτες μας ζήτησαν να υπερασπίσουμε τα ιταλικά σύνορα και η κυβέρνηση αυτή θα τηρήσει τον λόγο της», πρόσθεσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

«Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια και την παράνομη μετανάστευση, οι Ιταλοί έκαναν την επιλογή τους στις κάλπες, επιλέγοντας το όραμα και το πρόγραμμά μας. Τα τελευταία χρόνια, ζήσαμε μια ανεπαρκή διαχείριση του φαινομένου αυτού, η οποία προκάλεσε μεγάλα, εμφανή προβλήματα: υπερπλήρη κέντρα καταγραφής μεταναστών, αύξηση των αποβιβάσεων και εξαντλημένες αστυνομικές δυνάμεις. Όλα αυτά οδήγησαν σε ένα γενικότερο κλίμα ανασφάλειας», ολοκλήρωσε η Μελόνι.
Παράλληλα, πριν από λίγο, σε ανακοινωθέν της, η ιταλική κυβέρνηση εξέφρασε ικανοποίηση για την απόφαση της Γαλλίας «να συμμεριστεί την ευθύνη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης του μεταναστευτικού», ανοίγοντας τα λιμάνια της στο πλοίο Ocean Viking.

«Μια κατάσταση, το βάρος της οποίας έως τώρα είχαν επωμιστεί η Ιταλία και λίγες άλλες χώρες της Μεσογείου», προσθέτει η ιταλική κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση Μελόνι καθιστά σαφές επίσης, ότι «είναι σημαντικό να συνεχιστεί αυτή η γραμμή ευρωπαϊκής συνεργασίας με τις πιο εκτεθειμένες χώρες, λόγω της γεωγραφικής τους θέσης, προς εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής θέσης, ώστε να σταματήσει το εμπόριο ανθρώπων και να τύχει ισορροπημένης και νόμιμης διαχείρισης το μεταναστευτικό, το οποίο προσέλαβε πρωτοφανείς διαστάσεις».
Στην ανακοίνωση της κυβέρνησης της Ρώμης υπογραμμίζεται ότι «η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που προκύπτει από το μεταναστευτικό, αποτελεί ευρωπαϊκή υπόθεση και με αυτά τα χαρακτηριστικά πρέπει να αντιμετωπιστεί, με πλήρη σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην αρχή της νομ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss