Μεσογειακή διατροφή και καρκίνος του μαστού

Όλοι γνωρίζουμε ότι η πρόληψη είναι καλύτερη από τη θεραπεία. Και η επιστημονική έρευνα διαρκώς αναδεικνύει δεδομένα που ενισχύουν τη σημασία και το ρόλο της Μεσογειακής Διατροφής στη πρόληψη μιας σειράς σημαντικών παθήσεων.
Ο καρκίνος του μαστού είναι μια διαρκή και δυστυχώς αυξανόμενη απειλή για τις γυναίκες. Αποτελεί μια από τις πρώτες αιτίες θανάτου από καρκίνο σε γυναίκες, μαζί με αυτή του καρκίνου του πνεύμονα.
Οι αριθμοί και οι παράγοντες που επηρεάζουν 
Στην Ευρώπη, περισσότερες από 450.000 γυναίκες εμφανίζουν καρκίνο στο μαστό. και περίπου 1 στις 3 χάνει την ζωή της. Στην Ελλάδα περίπου 7500 γυναίκες κάθε χρόνο εμφανίζουν καρκίνο μαστού.
Σε Παγκόσμιο επίπεδο 1 στις 7 γυναίκες θα παρουσιάσει καρκίνο του μαστού σε κάποια φάση της ζωής της
Ο Καρκίνος του μαστού είναι μια ασθένεια με έντονη κοινωνική ανισότητα. ( στις 10 γυναίκες στον ανεπτυγμένο κόσμο θα επιβιώσουν από την νόσο ενώ μόλις 1 στις 6 στην Ινδία ή ακόμα χειρότερα 1 στις 4 στην Αφρική.
Υπάρχουν πολλοί παράγοντες κινδύνου που σχετίζονται με τον καρκίνο του μαστού, συμπεριλαμβανομένης της γενετικής, των περιβαλλοντικών παραγόντων, των ενδοκρινικών ορμονών και της κατάστασης εμμηνόπαυσης.
Για τους πιο πολλούς από τους παραπάνω λόγους δεν μπορούμε να κάνουμε πολλά. Υπάρχει όμως ένας καθοριστικός παράγοντας (πέρα από την έγκαιρη διάγνωση) που μπορεί να είναι και …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss