Μεξικό: Έξι αστυνομικοί σκοτώθηκαν την ώρα που έκαναν εκπαίδευση

Ένοπλοι σκότωσαν έξι αστυνομικούς σε πολιτεία του βόρειου Μεξικού όπου συγκρούονται αντίπαλες συμμορίες για τον έλεγχο οδών διακίνησης ναρκωτικών, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Αρχικά πέντε αστυνομικοί δολοφονήθηκαν καθώς εκπαιδεύονταν σε αθλητικό κέντρο στην Καλέρα δε Βίκτορ Ροσάλες, ανακοίνωσε η κυβέρνηση της πολιτείας Σακατέκας.
Άλλοι δύο αστυνομικοί που έφθασαν επιτόπου δέχθηκαν με τη σειρά τους πυρά και ένας υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου της πολιτειακής κυβέρνησης.

Ο κυβερνήτης της Σακατέκας Νταβίντ Μονρεάλ έκανε λόγο για «άνανδρη επίθεση».

Η βία δεν σταματά να κλιμακώνεται τα τελευταία χρόνια στη Σακατέκας, με ειδικούς να αποδίδουν την έξαρσή της στη σύγκρουση ανάμεσα στα καρτέλ Σιναλόα και Νέα Γενιά του Χαλίσκο για τον έλεγχο εδαφών, μέρους των οδών της χρυσοφόρας διακίνησης κοκαΐνης προς τις ΗΠΑ.

Τον Ιανουάριο, 10 πτώματα βρέθηκαν μέσα σε αυτοκίνητο εγκαταλελειμμένο μπροστά στο παλάτι του κυβερνήτη στην πρωτεύουσα της πολιτείας Σακατέκας.
Το Μεξικό μετρά πάνω από 340.000 δολοφονίες —αποδιδόμενες στη μεγάλη πλειονότητά τους στις συμμορίες— και τουλάχιστον 100.000 εξαφανίσεις αφότου κηρύχθηκε ο αμφιλεγόμενος «πόλεμος κατά των ναρκωτικών», με την ανάπτυξη του στρατού στο εσωτερικό της χώρας, το 2006.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss