Μία φωτογραφική περιήγηση στα κορυφαία αξιοθέατα της Ισπανίας

Newsroom
01/10/2022 06:45

Όποιος είχε τη χαρά να επισκεφθεί στο παρελθόν τη Μαδρίτη, την Ανδαλουσία, τη Σεβίλλη, γνωρίζει καλά πως λίγες περιοχές μπορούν να συγκριθούν με την αυθεντική ομορφιά και το γνήσιο ταπεραμέντο της Ιβηρικής Χερσονήσου.
Ωστόσο, ο φυσικός πλούτος, το γεγονός πως συνδυάζει με έναν μοναδικό τρόπο το ορεινό με το παραθαλάσσιο τοπίο, δεν αναιρούν το ότι παραμένει μία χώρα που διακρίνεται για την αρχιτεκτονική, την κουλτούρα, τον πολιτισμό που προσφέρει γενναιόδωρα στους επισκέπτες της. Άλλωστε, για αυτό την επιλέγουν ή την επισκέπτονται ξανά και ξανά, όλες τις εποχές του χρόνου.
Διότι από Βαρκελώνη στη Σεγόβια και από τη Γρανάδα στο Μπιλμπάο, υπάρχουν πολιτιστικοί θησαυροί, εντυπωσιακά αξιοθέατα, τόποι λατρείας και πλατείες, που μας προσκαλούν να τα γνωρίσουμε από κοντά, ώστε να καταφέρουμε να εξακριβώσουμε τι είναι αυτό που κάνει την Ισπανία έναν ιδανικό προορισμό, ακόμη και για τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη.
La Sagrada Familia, Βαρκελώνη
Η Βαρκελώνη ή αλλιώς, η «πόλη του Gaudi» είναι ολόκληρη ένα επίτευγμα καλαισθησίας και υψηλής αρχιτεκτονικής. Ωστόσο, το αξιοθέατο που αποτελεί αναμφίβολα το «κόσμημα» της πόλης είναι το ανολοκλήρωτο, εμβληματικό έργο Sagrada Familia, το οποίο θεωρείται και το σήμα κατατεθέν της. Όπως πολλά ακόμη έργα του θρυλικού αρχιτέκτονα, έτσι και αυτό συγκαταλέγεται στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Η κατασκευή του ναού ξεκίνησε το 1882, ενώ συνεχίζεται ακόμη και υπολογίζεται πως θα διαρκέσει μέχρι το 2026, όπου και θα ολοκληρωθεί με την τοποθέτηση 18 επιπλέον κορυφών-κώνων. Τότε θα είναι και επίσημα η ψηλότερη εκκλησία που χτίστηκε ποτέ. Σε κάθε περίπτωση, για όποιον σκοπεύει να την επισκεφθεί άμεσα, καλό θα ήταν να κλείσει έγκαιρα εισιτήρια, πριν φτάσει στην πόλη, διότι η ουρά αναμονής στα ταμεία ξεπερνάει κάθε προηγούμενο -και όχι άδικα.

Acueducto de Segovia, Σεγόβια
Το Acueducto de Segovia ή αλλιώς, το διάσημο και επιβλητικό Υδραγωγείο της Σεγόβια έχει ύψος 28 μέτρα και υπολογίζεται πως κατασκευάστηκε το 794μ.Χ., χωρίς να έχει βρεθεί κάποια επίσημη επιγραφή που να το επιβεβαιώνει. Μέχρι σήμερα παραμένει ένα από τα πιο καλοδιατηρημένα μνημεία της Ιβηρικής χερσονήσου παρά τ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss