Μίκης Θεοδωράκης: Συγκλονιστική η στιγμή που η σορός του απομακρύνεται από το σπίτι του

Ο Μίκης Θεοδωράκης «έφυγε» σήμερα το πρωί από τη ζωή σε ηλικία 96 ετών και ολόκληρη η Ρωμιοσύνη θρηνεί αυτή την απώλεια. Ο σπουδαίος αυτός άνθρωπος άφησε πίσω του μια σπουδαία παρακαταθήκη και θα μείνει για πάντα χαραγμένος στη ψυχή και το μυαλό των απανταχού Ελλήνων.

Μετά την είδηση του χαμού του Μίκη Θεοδωράκη, σωρεία κόσμου, γνωστοί, φίλοι, θαυμαστές και υποστηρικτές του, βρέθηκαν στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη στην περιοχή της Ακρόπολης, για να του πουν το τελευταίο «αντίο».

Μετά τα διαδικαστικά, όπως μετέδωσε η εκπομπή «Love It» της Ιωάννας Μαλέσκου, η σορός του σπουδαίου Μίκη Θεοδωράκη, απομακρύνθηκε με το φέρετρο από την κατοικία του, σε κλίμα οδύνης για τους συγγενείς, τους φίλους και τους λοιπούς οικείους -ή μη.

Δείτε παρακάτω:

Πού και πότε θα γίνει η κηδεία και η ταφή του Θεοδωράκη;

Για την ώρα, δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα ο τόπος ταφής του αστείρευτα ταλαντούχου μουσικοσυνθέτη. Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν πως η θα γίνει στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τον Γαλατά Χανιών. Μάλιστα, να σημειωθεί πως ο εκλειπών είχε εκφράσει την επιθυμία να ταφεί στον Γαλατά Χανίων, όπου βρίσκονται και οι τάφοι των γονιών, αλλά και του αδερφού του.

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειας του μέσω του υπεύθυνου της τελετής, η εξόδιος ακολουθία του μουσικοσυνθέτη θα ψαλεί την Πέμπτη στις 15.00 στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών.

Σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα η σορός του

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό πριν από λίγη ώρα, η σορός του θα τεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών από την ερχόμενη Τρίτη έως την Πέμπτη. Το λαϊκό προσκύνημα θα πραγματοποιηθεί τηρουμένων όλων των απαραίτητων μέτρων υγειονομικής ασφάλειας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της οικογενείας:

«Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη θα εκτεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών.

Τρίτη 7/09, Τετάρτη 8/09 από 10:00 π.μ. έως 19:00 μ.μ.

Και την Πέμπτη 10:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ

Στις 15:00 μ.μ. θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών.

Υπεύθυνος τελετής

ΠΑΝΟΣ ΣΚΛΙΑΣ, SKLIAS FUNERAL OFFICE

ΕΚ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ».

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss