Μίκης Θεοδωράκης: Το τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο Έλληνα

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης σε κλίμα συγκίνησης η εξόδιος ακολουθία του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη στον Γαλατά Χανίων.

Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί της Πέμπτης (9/9) έξω από την Μητρόπολη Χανίων για να ξεπροβοδίσει τον μεγάλο συνθέτη ξεσπώντας σε χειροκροτήματα και τραγουδώντας κομμάτια του.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε σε στενό οικογενειακό κύκλο, δίχως να επιτραπεί η είσοδος των  πολιτών, και η συγκίνηση από τους οικείους -και μη- του Μίκη Θεοδωράκη ήταν διάχυτη.

Στην κηδεία έδωσαν το «παρών» η Πρόεδρος της Δημοκρατίας (ΠτΔ) Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο Γ.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, και άλλοι εκπρόσωποι της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας.

Η ταφή του Μίκη Θεοδωράκη θα πραγματοποιηθεί στο κοιμητήριο του χωριού, σύμφωνα με την επιθυμία του ίδιου του μουσουργού, ώστε να βρίσκεται δίπλα στον πατέρα του και τον αδελφό του.

Συντετριμμένη η Μαργαρίτα Θεοδωράκη – Αποχαιρέτησε τον πατέρα της τραγουδώντας το «Παλικάρι»

Συντετριμμένη η κόρη του μεγάλου Μίκη Θεοδωράκη, Μαργαρίτα, αποχαιρέτησε τον πατέρα της τραγουδώντας «Το παλικάρι» σε στίχους Νίκου Γκάτσου, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης.

Μήνυμα εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριάρχη και της Εκκλησίας διάβασε ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός.

Τιμή απέτισε και ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Αμέσως μετά τις ομιλίες και τον αποχαιρετισμό του Μίκη Θεοδωράκη στον ιερό ναό Αγίου Νικολάου, η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία που ήταν εκεί συλλυπήθηκε την οικογένεια.

Το φέρετρο του μουσικοσυνθέτη βγήκε από τον ναό και στάθηκε στο προαύλιο όπου μαυροντυμένοι βρακοφόροι Κρητικοί τραγούδησαν τον «Αντρειωμένο» ένα ριζίτικο τραγούδι για να τον τιμήσουν, ενώ στο τέλος φώναξαν «Αθάνατος».

Η πομπή με τη σορό του Μίκη Θεοδωράκη κατευθύνθηκε πεζή προς το νεκροταφείο του Γαλατά όπου και θα ταφεί.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss