Milliyet: Πτήσεις Ρωσίας προς Κατεχόμενα ως απάντηση σε άρση εμπάργκο ΗΠΑ σε Κυπριακή Δημοκρατία

Ξεκινούν απευθείας πτήσεις από τη Ρωσία προς το Κατεχόμενα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Milliyet.

Οι ρωσικές εμπορικές πτήσεις θα πραγματοποιούνται απευθείας μεταξύ Ρωσίας και ψευδοκράτους, πιθανώς μέσω ταξιδιωτικού πράκτορα και η ρωσική κυβέρνηση έχει δώσει τη συγκατάθεσή της σε αυτό το θέμα στην Τουρκία.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι συνεχίζονται ακόμη οι συνομιλίες. Όπως αναφέρει η Milliyet, η εξέλιξη αυτή εκλαμβάνεται ως διπλωματική νίκη των κατεχομένων και της Τουρκίας, ενώ αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Επιπλέον, η Milliyet αναφέρει ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την αναγνώριση του ψευδοκράτους, γίνονται προσπάθειες προετοιμασίας της πρώτης πτήσης από τη Ρωσία προς τα κατεχόμενα για τα εγκαίνια του νέου παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου, το οποίο σχεδιάζεται να θα πραγματοποιηθεί στις 15 Νοεμβρίου.
Αναφορά γίνεται και για τον νέο Ρώσο Πρέσβη που διορίζεται στη Λευκωσία, ο οποίος όπως προστίθεται είναι για πρώτη φορά Μουσουλμάνος. Διπλωματικές πηγές που επικαλείται η Milliyet λένε μάλιστα πως η πολιτική της Ρωσίας έναντι της Κύπρου αλλάζει εξαιτίας των επιλογών της Λευκωσίας.

Στο δημοσίευμα φιλοξενούνται δηλώσεις του καθηγητή Χασάν Ουνάλ ο οποίος υποστηρίζει πως πρόκειται για ένα βήμα προς την κατεύθυνση της αναγνώρισης του ψευδοκράτους και συνέδεσε αυτή την εξέλιξη με το γεγονός ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έκλεισε τον εναέριο χώρο της προς τη Ρωσία, όπως επίσης και η Ελλάδα, συνεπεία των κυρώσεων που επέβαλε η ΕΕ στον απόηχο της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Βλέπω αυτό το βήμα ως το πρώτο βήμα προς την αναγνώριση της ΤΔΒΚ από τη Ρωσία και δίνω μεγάλη σημασία σε αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο εν λόγω καθηγητής.
Επισημαίνει επίσης ότι εάν η Τουρκία τασσόταν υπέρ της λύσης ενιαίου κράτους, τότε η χώρα αυτή θα ήταν ολόκληρη κράτος-μέλος της ΕΕ κάτι που δεν θα ήθελε η Ρωσία. Ως αποτέλεσμα, προσθέτει, η Τουρκία θα κλίνει περισσότερο προς το δυτικό μπλοκ εναντίον της Ρωσίας. Οι Ρώσοι, αναφέρει, διακρίνουν το ενδεχόμενο ένταξης της Κύπρου στο ΝΑΤΟ και συνειδητοποιούν αυτό τον κίνδυνο.
Διαβάστε επίσης:
Σε ταραχή Άγκυρα και Τουρκοκύπριοι: Δηλώσεις Τατάρ και Οκτάι για την άρση του εμπάργκο όπλων


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss