Μηλόπιτα κέικ

Για να μην πηγαίνουν χαμένα τα μήλα. Να μια ωραία ιδέα για να αξιοποιήσετε τα μήλα που ξεχάστηκαν στο ψυγείο του σπιτιού ή του γραφείου, δημιουργώντας παράλληλα ένα θρεπτικό σνακ για το γραφείο, το σχολείο ή απλά ένα γευστικό συστατικό του πρωινού σας γεύματος.
Η συνταγή που ακολουθεί, θυμίζει το παραδοσιακό κέικ που όλοι λίγο πολύ έχουμε παρασκευάσει στο παρελθόν, με μια πινελιά από βιταμίνη C, βιοτίνη, κάλιο και φυτικές ίνες που περιέχονται
Υλικά

Μισή φαρίνα και άλλη τόση ποσότητα αλεύρι ολικής αλέσεως
ένα ποτήρι λάδι
2/3 του ποτηριού ζάχαρη
ένα ποτήρι γάλα 1,5% λιπαρά ή 1 γιαούρτι έως 5% λιπαρά
4 μεγάλα μήλα
1/4 του ποτηριού καρύδια
1/4 του ποτηριού σταφίδες μαύρες και ξανθές
2 κουταλιές της σούπας σουσάμι
4 αυγά
κανέλα και βανίλια

Παρασκευή
Αναμιγνύουμε τα υλικά με τη γνωστή διαδικασία που φτιάχνουμε ένα κέικ ,δηλαδήχτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και στη συνέχεια προσθέτουμε το λάδι, το αλεύρι, τογάλα, και τη βανίλια. Κόβουμε τα μήλα σε ψιλές φέτες. Παίρνουμε ένα ταψί 28 εκατ.και ρίχνουμε το μισό υλικό από το αρχικό μίγμα. Στη συνέχεια στρώνουμε από πάνωτα μήλα, αφού τα πασπαλίσουμε με δύο κουταλιές ζάχαρη, τις σταφίδες, τα καρύδιακαι μία κουταλιά κανέλα. Προσθέτουμε από πάνω την υπόλοιπη ζύμη καιπασπαλίζουμε με το σουσάμι. Ψήνουμε στους 170­200 βαθμούς Κελσίου περίπου γιατρία τέταρτα της ώρας.
Σημείωση: Αν αφαιρέσετε τα μήλα και τις σταφίδες μπορείτε με τον ίδιο τρόπο ναφτιάξετε ένα απλό αλλά πολύ θρεπτικό κέικ

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss