Μιμή Ντενίση: «Μου λείπει πάρα πολύ, δεν ξέρω αν θα γίνω τόσο καλή όσο εκείνη»

Συνέντευξη στα Παραπολιτικά και τη Σάσα Σταμάτη παραχώρησε η Μιμή Ντενίση. Η γνωστή ηθοποιός μίλησε για τη βράβευσή της στο Μονακό, τη μητέρα της, αλλά και την κόρη της.

  • Πώς αισθάνεσθε που σας απονεµήθηκε το βραβείο «Μαρία Κάλλας» στο Μονακό για την προσφορά σας στην Τέχνη, αλλά και για τη διεθνή καριέρα που κάνετε µε την ταινία «Σµύρνη µου αγαπηµένη»;

Το να σε τιµούν συνέχεια, όπως έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, είναι πάντα πολύ συγκινητικό και είµαι υπερήφανη για αυτό. Αυτήν τη φορά ήταν ακόµα πιο συγκινητικό, γιατί αφορούσε τη Μαρία Κάλλας και τα 100 χρόνια από τη γέννησή της.

  • Είχατε και συνάντηση µε τον Αλβέρτο του Μονακό. Σας είπε κάτι για την Ελλάδα;

Φυσικά. Ηταν και εκείνος στη βράβευση, µαζί µε τη σύζυγό του. Ηταν συµπαθέστατοι. Ηµασταν µαζί και µε τη Νάνα Μούσχουρη, που έχουµε µεγάλη αγάπη µεταξύ µας, και εκείνη τιµήθηκε για την προσφορά της στο τραγούδι. Ο Αλβέρτος και η Σαρλίν µού είπαν ότι αγαπούν πάρα πολύ την Ελλάδα.

  • Παράλληλα, διαβάσαµε ότι η ταινία «Σµύρνη µου αγαπηµένη» θα παιχτεί στο Netflix. Πώς νιώθετε γι’ αυτό;

Για µένα είναι πάρα πολύ σπουδαίο το ότι η «Σµύρνη µου αγαπηµένη» έχει παίξει σε πάρα πολλές χώρες µε τεράστια επιτυχία και ο κόσµος σηκώνεται από το σπίτι του να πάει σινεµά. Για µένα ήταν φοβερά συγκινητικό το γεγονός ότι στο γκαλά για τα βραβεία ήρθε µια κυρία και µου είπε: «Είδα την ταινία στην Αυστραλία και µε λένε και Λευκοθέα, όπως λένε την κόρη σας στο έργο».

Οπου πάω συναντάω κόσµο που το έχει δει σε µια άλλη χώρα. Αυτό είναι κάτι που δεν το έχουµε συνηθίσει. Να βρίσκοµαι στο Μόντε Κάρλο και να το έχει δει µια κυρία στην Αυστραλία, να µου γράφει κάποιος από την Τυνησία, ο άλλος να το έχει δει στο Οχάιο στην Αµερική. Για µένα είναι πάρα πολύ σπουδαίο το ότι η ταινία βγήκε στις αίθουσες σε όλο τον κόσµο και κάνει αυτή την επιτυχία.

  • Πριν από λίγες ηµέρες ήταν η Γιορτή της Μητέρας. Τι σηµαίνει για εσάς η κόρη σας, η Μαριτίνα;

Είναι µια µέρα για µένα που µου δηµιουργεί µεγάλη ευσυγκινησία, γιατί ήµουν πολύ δεµένη µε τη µητέρα µου. Μου λείπει πάρα πολύ η µητέρα µου, η οποία ήταν µια υπέροχη γυναίκα και ό,τι είµαι της το οφείλω. Με «έσπρωξε» σε πάρα πολλά πράγµατα.

∆εν ξέρω αν θα καταφέρω να γίνω τόσο καλή µητέρα όσο εκείνη, να είµαι και εγώ για τη Μαριτίνα ιδέα και έµπνευση.

  • Σας βλέπουµε ανανεωµένη και αδυνατισµένη. Γυµνάζεσθε;

Ναι, γιατί τώρα έχω τον χρόνο. Το θέατρο είναι πάρα πολύ δύσκολο. Τραγικά δύσκολο. Η ένταση που έχεις πάνω στη σκηνή είναι απίστευτη. Οπότε τρως πιο άτσαλα και είναι οι ώρες σου περίεργες. Κοιµάσαι το ξηµέρωµα.

Τώρα, επειδή δεν έχω παίξει στο θέατρο σχεδόν δύο χρόνια, µπόρεσα λίγο να ασχοληθώ µε τον εαυτό µου και να έχω ένα πρόγραµµα γυµναστικής και διατροφής, παρ’ όλα τα ατέλειωτα ταξίδια που έχω κάνει.

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Don't Miss