«Minecraft Mods» προσβάλουν περισσότερες από 1 εκατομμύριο συσκευές Android

Τα Fake Minecraft Modpacks στο Google Play προβάλλουν εκατομμύρια καταχρηστικές διαφημίσεις και καθιστούν αδύνατη την κανονική χρήση του τηλεφώνου. Οι απατεώνες εκμεταλλεύονται την μεγάλη ​​επιτυχία του βιντεοπαιχνιδιού Minecraft με την αποστολή μέσω του Google Play εφαρμογών που φαίνεται να είναι Minecraft modpacks, αλλά αντίθετα προβάλλουν καταχρηστικές διαφημίσεις, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Από τον Ιούλιο, οι ερευνητές της Kaspersky βρήκαν περισσότερες από 20 από αυτές τις εφαρμογές και διαπίστωσαν ότι έχουν ληφθεί σε περισσότερες από ένα εκατομμύριο συσκευές Android.

Το Minecraft είναι ένα παιχνίδι επίλυσης προβλημάτων που απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους όπου οι παίκτες δημιουργούν τον δικό τους κόσμο. Η αρχική του έκδοση, που ονομάζεται Java Edition, κυκλοφόρησε για πρώτη φορά από το Mojang Studios το 2009. Οι δεξιότητες που αναπτύσσουν οι παίκτες παίζοντας Minecraft έχουν χαρακτηριστεί από τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς ως ευεργετικές για τα παιδιά, κάτι που πιθανότατα συνέβαλε στην επιτυχία του παιχνιδιού. Σύμφωνα με τα PC Games, περισσότερα από 200 εκατομμύρια αντίτυπα του Minecraft πουλήθηκαν από τον Μάιο.

Επειδή το Minecraft σχεδιάστηκε στην Java, ήταν εύκολο για τρίτους προγραμματιστές να δημιουργήσουν συμβατές εφαρμογές ή “modpacks” για να βελτιώσουν και να προσαρμόσουν την εμπειρία παιχνιδιού για παίκτες. Η Gamepedia είπε ότι σήμερα, υπάρχουν περισσότερα από 15.000 modpacks για το Minecraft.

Μεταξύ αυτών των 15.000 mods Minecraft κρύβονται τουλάχιστον 20 που οι ερευνητές του Kaspersky μπόρεσαν να αναγνωρίσουν ως κακόβουλες. Το Google Play έχει καταργήσει όλες αυτές εκτός από πέντε κακόβουλους τίτλους, δήλωσε η Kaspersky: Τα Zone Modding Minecraft, Textures for Minecraft ACPE, Seeded for Minecraft ACPE, Mods for Minecraft ACPE και Darcy Minecraft Mod είναι ακόμη διαθέσιμα.

Από τη λίστα των 20 κακόβουλων λειτουργιών, οι πιο δημοφιλείς είχαν περισσότερες από 1 εκατομμύριο εγκαταστάσεις. Ακόμη και το λιγότερο δημοφιλές κατεβάστηκε 500 φορές, ανέφερε η έκθεση.

Μόλις εγκατασταθεί το κακόβουλο λογισμικό modpack στη συσκευή Android, επιτρέπεται να ανοίξει μόνο μία φορά, σύμφωνα με τον Kaspersky. Και μόλις ανοίξει, η εφαρμογή είναι δυσάρεστη και άχρηστη – ακριβώς πώς προορίζεται να λειτουργήσει.

«Ο απογοητευμένος χρήστης κλείνει την εφαρμογή, η οποία εξαφανίζεται αμέσως. Πιο συγκεκριμένα, το εικονίδιο εξαφανίζεται από το μενού του smartphone », ανέφερε η έκθεση. “Επειδή το” modpack “φάνηκε δυσλειτουργικό από την αρχή, οι περισσότεροι χρήστες, ειδικά τα παιδιά και οι έφηβοι, δεν θα χάσουν χρόνο να το αναζητήσουν.” Η ξεχασμένη εφαρμογή εξακολουθεί να εκτελείται στο παρασκήνιο, λειτουργεί συνέχεια για την προβολή διαφημίσεων και καθιστά την χρήση του κινητού σας σχεδόν αδύνατη.

Πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss