Μίνι lockdown σε Αχαΐα, Ηλεία και Ικαρία

Για μια ακόμη φορά η διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση φαίνεται πως δεν αποδίδει τα μέγιστα, καθώς το ένα μίνι lockdown διαδέχεται το άλλο σε πολλές περιοχές της χώρας.

Αυτή τη φορά, λίγες μόλις μέρες μετά το πέρας του καλοκαιριού, «θύματα» των κρουσμάτων και την πανδημίας της νόσου Covid-19, «έπεσαν» η Αχαΐα, η Ηλεία, αλλά και Ικαρία.

Πιο συγκεκριμένα, για να αντιμετωπιστεί η διασπορά του κορονοϊού σ’ αυτές της περιοχές της Ελλάδας (Π.Ε. Αχαΐας – Ηλείας και δήμος Ικαρίας), επιβλήθηκε μίνι lockdown και απαγόρευση κυκλοφορίας που θα είναι σε ισχύ από σήμερα (Παρασκευή 3/9/2021) έως και τις 10 Σεπτεμβρίου στις 06.00 το πρωί.

Σύμφωνα με τις ΚΥΑ που εκδόθηκαν τα μέτρα που τίθενται σε ισχύ είναι τα εξής:

  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 01:00- 06:00. Επιτρέπονται οι μετακινήσεις των πολιτών για τους ακόλουθους περιοριστικά αναφερόμενους λόγους:

α) Μετακίνηση από και προς την εργασία για τις εργάσιμες ώρες ή κατά τη διάρκεια της εργασίας και

β) μετακίνηση για λόγους υγείας (μετάβαση σε φαρμακείο, επίσκεψη στον γιατρό ή μετάβαση σε νοσοκομείο ή κέντρο υγείας, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία).

  • Απαγόρευση μουσικής σε κέντρα διασκέδασης και επιχειρήσεις εστίασης. Στα κέντρα διασκέδασης και τις επιχειρήσεις εστίασης, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών πάρκων ψυχαγωγίας, θεματικών πάρκων και παραλιών, καθώς και των δραστηριοτήτων υπηρεσιών εστιατορίων, κινητών μονάδων εστίασης και παροχής ποτών που προσφέρονται από υγειονομικού τύπου κατάστημα σε ενιαίο χώρο με την παραλία, απαγορεύεται η μουσική καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους. Ωστόσο, σύμφωνα με τις ΚΥΑ, από την εφαρμογή του μέτρου αυτού εξαιρούνται οι δεξιώσεις γάμων και βαπτίσεων.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η παράταση έως τις 10 Σεπτεμβρίου των περιοριστικών μέτρων που έχουν ληφθεί στις Περιφερειακές Ενότητες Μεσσηνίας και Ηρακλείου.

Latest Posts

Don't Miss

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.