Μειώθηκαν οι πωλήσεις του iPhone

Μειωμένες ήταν οι πωλήσεις των iPhone το δεύτερο οικονομικό τρίμηνο σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Apple αναδεικνύοντας το γιατί είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την τεχνολογική εταιρεία το επόμενο μοντέλο του κινητού της που θα παρουσιάσει φέτος να έχει χαρακτηριστικά που θα μπορέσουν να το κάνει να ανταγωνιστεί εταιρείες όπως η Samsung.

Η Apple προβλέπει ότι το τρέχον τρίμηνο τα έσοδά της θα φτάσουν τα 43,5 δισ. με 45,5 δισ. δολάρια, λιγότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τοποθετούσαν τα έσοδα στα 45,7 δισ. δολάρια.

Η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην εταιρεία αυξάνεται ενόψει μιας νέας μεγάλης αναβάθμισης του iPhone που αναμένεται αργότερα φέτος. Ωστόσο ανταγωνιστές όπως η Samsung και η LG Electronics κυκλοφόρησαν νωρίτερα τα νέα κινητά-ναυαρχίδες του, αυξάνοντας τις πιέσεις προς την Apple, η οποία θα πρέπει να παρουσιάσει ένα καινούργιο iPhone που να ξεπερνά τις προσδοκίες των καταναλωτών.

Η Apple πούλησε 50,8 εκατ. iPhones τον τρίμηνο που τελείωσε τον Μάρτιο, ενώ πέρσι το ίδιο διάστημα είχε πουλήσει 51,2 εκατ. κινητά. Η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε κατά περίπου 1% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Ωστόσο από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα η μετοχή της εταιρείας έχει σημειώσει άλμα 27% ενόψει της παρουσίασης του νέου iPhone 8 το φθινόπωρο. Η αύξηση αυτή είναι υπερδιπλάσια από αυτή που έχει σημειώσει ο δείκτης Nasdaq Composite.

Την ίδια στιγμή η Apple αύξησε τα χρήματα που επιστρέφει στους μετόχους της ανακοινώνοντας επαναγορές μετοχών ύψους 50 δισ. και την διανομή μερίσματος 63 σεντς ανά μετοχή. Οι αναλυτές ανέμεναν μέρισμα 62 σεντς, ενώ το 2016 η εταιρεία είχε δώσει 57 σεντς. Τα κέρδη ανά μετοχή το προηγούμενο τρίμηνο έφτασαν τα 2,10 δολάρια με τζίρο 52,9 δισ. δολαρίων. Οι αναλυτές περίμεναν κέρδη 2,02 ανά μετοχή.

Η επιτυχία του iPhone 8 είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για την Apple. Οι πωλήσεις smartphone υποχωρούν και η εταιρεία έχει χάσει μερίδιο αγοράς στην Κίνα, η οποία ήταν και η βασική αγορά από την οποία προήλθε η ανάπτυξη των πωλήσεων της Apple πέρσι, λόγω του έντονου ανταγωνισμού από τοπικούς κατασκευαστές.

Η Apple ευνοήθηκε από την ανάκληση του Galaxy Note 7 της Samsung πέρσι. Ωστόσο η Samsung επανήλθε δυναμικά στο προσκήνιο παρουσιάζοντας τον προηγούμενο μήνα το Galaxy S8, το οποίο έλαβε πολύ ευνοϊκές κριτικές. Αν οι πωλήσεις του S8 αυξηθούν αυτό μπορεί να σημάνει λιγότερες πωλήσεις για το νέο iPhone.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss