Μηταράκης: Ένα εκατ. ευρώ για τον χώρο του πρώην ΚΥΤ στο Βαθύ Σάμου

Χρηματοδότηση ύψους 1 εκατ. ευρώ υπέγραψε ο Νότης Μηταράκης στο πλαίσιο της απόδοσης του χώρου του πρώην ΚΥΤ στο Βαθύ Σάμου, στην τοπική κοινωνία

Υπεγράφη σήμερα, από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότη Μηταράκη η διαπιστωτική απόφαση έγκρισης χρηματοδότησης από το Ταμείο Αλληλεγγύης προκειμένου να εκκινήσουν οι διαδικασίες για την απόδοση του χώρου του πρώην ΚΥΤ στο Βαθύ της Σάμου στην τοπική κοινωνία.
Συγκεκριμένα, ο κ. Μηταράκης υπέγραψε χρηματοδότηση ύψους 1.000.000 ευρώ προς τον Δήμο Ανατολικής Σάμου, παρουσία του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου, κ. Γιώργου Στάντζου που αφορά στην έγκριση της αίτησής του για τη χρηματοδότηση των εργασιών καθαρισμού και αποκατάστασης του πρώην ΚΥΤ στο Βαθύ αλλά και των όμορων ιδιοκτησιών που έχουν καταπατηθεί, το οποίο ανήκει στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ), κατόπιν αγοράς του.

Το κλείσιμο των έκτακτων δομών και η στήριξη των τοπικών κοινωνιών που σήκωσαν το βάρος του μεταναστευτικού ήταν βασική δέσμευση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς και από τους βασικούς στόχους του κ. Νότη Μηταράκη από την επανασύσταση του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.
Με τη δημιουργία της Νέας Κλειστής Ελεγχόμενης Δομής στη Σάμο, καθώς και με την αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων, οι επιπτώσεις της μεταναστευτικής κρίσης στην τοπική κοινωνία έχουν μειωθεί σημαντικά. Επιπρόσθετα, με την εν λόγω χρηματοδότηση ενισχύετ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Don't Miss