Μηταράκης: Η χώρα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι – Στερήσαμε από την Τουρκία ένα «όπλο» απέναντι στην ΕΕ

Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, σε συνέντευξή του μίλησε για τις ενέργειες που έχουν γίνει έτσι ώστε να μειωθούν οι προσφυγικές ροές αλλά και για τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά.

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» μίλησε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος από την Ελλάδα αλλά και στις κατηγορίες της Τουρκίας σε βάρος της χώρας μας για το θέμα. Παράλληλα, τοποθετήθηκε για τη ραγδαία αύξηση της έντασης από πλευράς της Άγκυρας, αλλά και για το πώς αντιμετωπίζουν οι νησιώτες την κατάσταση.
«Όταν ακούμε αυτά τα σχόλια από την Τουρκία βλέπουμε τι μεγάλη ζημιά έχουμε κάνει στα κυκλώματα λαθροδιακινητών που βγάζανε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο από την παράνομη μετανάστευση προς την Ελλάδα και επίσης έχουμε στερήσει από την Τουρκία, σε αντίθεση με το 2016 που τότε η Τουρκία με την κοινή δήλωση πήρε σημαντικά πολιτικά ανταλλάγματα επί Τσίπρα από την ΕΕ για να σταματήσει τότε τις τεράστιες ροές του ’15-’16. Έχουμε στερήσει λοιπόν στην Τουρκία και ένα μεγάλο πολιτικό της όπλο που είχε απέναντι στην ΕΕ», είπε αρχικά ο κ. Μηταράκης.

Ο υπουργός πρόσθεσε: «Η Ελλάδα είναι ξεκάθαρη, και ο Πρωθυπουργός το έχει πει πάρα πολλές φορές, φυλάμε τα σύνορα μας δεν είμαστε μια χώρα ξέφραγο αμπέλι, δεν μπορεί να μπει κάποιος παράνομα στην Ελλάδα. Όλες οι χώρες με τις οποίες συνορεύουμε είναι χώρες μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, είναι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ, είναι χώρες οι οποίες έχουν υποχρέωση και οι ίδιες να παράσχουν ένα υψηλό δίχτυ προστασίας σε αυτούς που έρχονται στα δικά τους σύνορα. Εμείς θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε αυτή την πολιτική, όσο είμαστε κυβέρνηση δεν θα ξαναβιώσουμε τις σκηνές του ’15 και του ’16. Από εκεί και πέρα σε κάθε περιστατικό που αναφέρεται εμείς απαντάμε πχ στην περίφημη ιστορία των 38 στον Έβρο αποδείξαμε ότι όλα όσα ακούστηκαν περί ευθύνης της Ελλάδας και για απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής ούτε απώλεια ανθρώπινης ζωής ούτε ευθύνης της Ελλάδος υπήρχε στο συγκεκριμένο περιστατικό».
Στη συνέχεια, ο κ. Μηταράκης επεσήμανε πως «Το μεταναστευτικό είναι ένα θέμα στο οποίο υπάρχουν μεγάλες ιδεολογικές διαφορές. Υπάρχουν άνθρωποι στην Ευρώπη που πιστεύουν ότι η Ευρώπη πρέπει να έχει ανοιχτά σύνορα είναι μια πολιτική άποψη, την στηρίζουν τα κόμματα της ευρωπαϊκής Αριστεράς οι οποίοι διαμαρτύρονται για κάθε προσπάθεια προστασίας των συνόρων ακόμα και όταν αυτή είναι προστασία πριν έρθουνε. Δηλαδή έχουν βγει ΜΚΟ και έχουν διαμαρτυρηθεί γιατί υπάρχουν αρχές τρίτων χωρών που εμποδίζουν όχι να μπει κάποιος, να φύγει για να πάει στην άλλη χώρ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss