Μητσοτάκης: Επεκτείνουμε το πρόγραμμα τουρισμός για όλους για να καλύψει νέους δικαιούχους

Μέτρα στήριξης του τουρισμού ανακοίνωσε από τη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Μετά την εξαιρετικά πετυχημένη τουριστική σεζόν, επεκτείνουμε το πρόγραμμα “τουρισμός για όλους” για να καλύψει νέους δικαιούχους, ανέφερε από τη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε: “να μην αισθάνονται ότι κάποιοι πολίτες δεν μπόρεσαν να πάνε διακοπές. Εγκρίνουμε πρόσθετα κονδύλια ώστε η Ελλάδα να διαφημιστεί για το διάστημα έως και τον Μάρτιο”.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο πρωθυπουργός και οι 21 πρωτοβουλίες σε τρεις χρονικά κύκλους:
«Για αυτόν τον λόγο ανακοινώνω σήμερα 21 πρωτοβουλίες, που θα εκδηλωθούν σε τρεις χρονικούς κύκλους: οκτώ μέτρα στήριξης άμεσης εφαρμογής, μέχρι το τέλος του 2022. Δώδεκα μεγάλες αλλαγές, που ενεργοποιούνται από τις αρχές του 2023 και θα παραμείνουν σε μόνιμη βάση, θα ενσωματωθούν στον προϋπολογισμό που θα ψηφίσουμε στο τέλος του έτους. Και ένα σχέδιο-τομή έξι σημείων που απαντά σ’ ένα μεγάλο πρόβλημα, αυτό της στέγης, κυρίως των νέων, το οποίο αρχίζει να υλοποιείται αμέσως.

Ξεκινώ με όσα θα ισχύσουν από αύριο απέναντι στις ανάγκες της συγκυρίας:

1ον. Τον Δεκέμβριο, 2.300.000 πιο ευάλωτοι συμπολίτες μας θα στηριχτούν και πάλι. Η ενίσχυση θα είναι 250 ευρώ και θα αφορά χαμηλοσυνταξιούχους, ανασφάλιστους υπερήλικες, άτομα με αναπηρία και μακροχρόνια ανέργους. Ενώ οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος θα εισπράξουν μία ακόμη μηναία δόση και οι δικαιούχοι του επιδόματος παιδιών μιάμιση δόση.
2ον. Αυξάνεται αμέσως το φοιτητικό επίδομα στέγασης από τα 1.000 στα 1.500 ευρώ. Θα διευκολυνθεί έτσι η καθημερινότητα δεκάδων χιλιάδων φοιτητών και σπουδαστών στις πόλεις όπου φοιτούν.
Επιπλέον, για τους δικαιούχους φοιτητές που αποφασίζουν να συγκατοικήσουν στην ίδια μισθωμένη κατοικία, το επίδομα αυξάνεται στα 2.000 ευρώ ανά άτομο.
3ον. Το επίδομα θέρμανσης, πέρυσι είχε αυξηθεί από τα 84 εκατομμύρια και είχε πάει στα 174 εκατομμύρια. Σήμερα θα φτάσει τα 300 εκατομμύρια. Τα κριτήρια διευρύνονται, ώστε να ανακουφιστούν περίπου 1,3 εκ. νοικοκυριά.

Την ίδια στιγμή, για όσους δικαιούχους καταναλώσουν για πρώτη φορά φέτος πετρέλαιο ή άλλες μορφές καυσίμου, πλην φυσικού αερίου, το επίδομα θα διπλασιάζεται. Ένα ισχυρό κίνητρο για την αντικατάσταση του ηλεκτρισμού ή του φυσικού αερίου με άλλες μορφές θέρμανσης, τονίζω, όπου αυτό μπορεί να είναι εφικτό. Ενώ μελετούμε και θα είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε σύντομα, και μία ειδική παρέμβαση που θα μειώνει το κόστος του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία για όλους τους Έλληνες καταναλωτές.
4ον. Για τον πρωτογενή τομέα, για τους αγρότες μας και τους κτηνοτρόφους μας. Θα καταβληθεί επιδότηση στους αγρότες 60 εκ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss