Μητσοτάκης: «Το επιτελικό κράτος δεν σβήνει φωτιές με τη μάνικα» 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κλήθηκε να πάρει θέση μετά τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες η δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ότι βρισκόταν «με τη μάνικα στο χέρι» στις πρόσφατες πυρκαγιές.

Ειδικότερα, βέβαια, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης αναγκάστηκε να πάρεις τις αποστάσεις του από το γεγονός, καθώς η μάνικα του υπουργού, για πολλούς, έχει γελοιοποιήσει την εικόνα της κυβέρνησης του.

«Το επιτελικό κράτος, συντονίζει, ορίζει προτεραιότητες, επιβλέπει»

Ο πρωθυπουργός στη σημερινή συνέντευξη Τύπου μιλώντας για τις καταστροφικές πυρκαγιές, έκανε έμμεση αναφορά στη δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τονίζοντας όλο νόημα πως «το επιτελικό κράτος δεν σβήνει φωτιές με τη μάνικα. Το επιτελικό κράτος, συντονίζει, ορίζει προτεραιότητες, επιβλέπει».

«Αυτό που παραλάβαμε δεν ήταν ούτε επιτελικό, και συχνά ούτε κράτος»

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε αναφορικά με το επιτελικό κράτος, το οποίο φάνηκε ανίκανο να διαχειριστεί τις πυρκαγιές: «Έχει πετύχει πάρα πολλά τους τελευταίους αυτούς μήνες. Από τη διεκδίκηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, έως την επιτελική οργάνωση της επιχείρησης Ελευθερία. Το θεωρώ απολύτως απαραίτητη δομή. Δεν μπορούμε να ακυρώσουμε αυτά που έγιναν 25 μήνες. Αυτό που παραλάβαμε δεν ήταν ούτε επιτελικό, και συχνά ούτε κράτος».

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss