Μνημόνιο Mercedes-Benz με Καναδά για αλυσίδα αξίας EV – FleetNews

Από αριστερά: Olaf Scholz, Markus Schäfer, Justin Trudeau, François-Philippe Champagne

Η Mercedes–Benz υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης με τον Καναδά για συνεργασία σε όλη την αλυσίδα αξίας των ηλεκτρικών οχημάτων (EV), συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης φυσικών πόρων. Στο πλαίσιο αυτό η καναδική-γερμανική Rock Tech Lithium και η Mercedes-Benz σκοπεύουν να υπογράψουν συμφωνία για ετήσια προμήθεια έως και 10.000 τόνων υδροξειδίου του λιθίου.
Στις 23 Αυγούστου μία ακόμα γερμανική εταιρεία, η Mercedes-Benz Group AG, υπέγραψε με την κυβέρνηση του Καναδά μνημόνιο κατανόησης (MoU) για τη διερεύνηση βαθύτερης συνεργασίας σε όλα τα στάδια της αλυσίδας αξίας του αυτοκινήτου – από την τεχνική ανάπτυξη και την εξόρυξη πρώτων υλών, έως την παραγωγή, τον κύκλο ζωής και ανακύκλωση.

Σκοπός του μνημονίου είναι η προώθηση της συνεργασίας και η διερεύνηση τρόπων προώθησης ευκαιριών σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού ηλεκτρικών οχημάτων του Καναδά, συμπεριλαμβανομένης, ενδεικτικά, της εξασφάλισης βιώσιμων πηγών πρώτων υλών – δεδομένων των αμοιβαίων δεσμεύσεων του Καναδά και της Mercedes-Benz για βιώσιμη ανάπτυξη και προστασία του κλίματος και τις επενδύσεις τους για καθαρότερη και πιο πράσινη οικονομία του μέλλοντος.
«Η Mercedes-Benz επιδιώκει να ανοίξει νέους δρόμους προς την υπεύθυνη απόκτηση πρώτων υλών για την ταχεία κλιμάκωση της παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων. Η εξασφάλιση άμεσης πρόσβασης σε νέες πρωτογενείς και βιώσιμες πηγές πρώτων υλών είναι ένα ζωτικό βήμα σε αυτόν τον δρόμο. Με τον Καναδά, η Mercedes-Benz έχει έναν ισχυρό και ικανό συνεργάτη ώστε να ανοίξει νέους δρόμους για μια νέα εποχή βιώσιμου μετασχηματισμού στην αυτοκινητοβιομηχανία», δήλωσε ο Markus Schaefer, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Mercedes-Benz Group AG, Chief Technology Officer, υπεύθυνος για την Έρευνα & Ανάπτυξη και τις Προμ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss