«Μνησιπήμων Πόνος.. ες αεί!»: Μουσικοχορευτική εκδήλωση στην Καλλιθέα για τη Μικρασιατική Καταστροφή

«… Είχαμε γίνει απ’ τους καπνούς αραπάδες. Ο αέρας ήτανε γεμάτος καμένα πράγματα, τα ανάπνεες… Η μύτη σου ήτανε ένα πράμα, θαρρούσες πως είχε πίσσα βραστή μέσα… Κατάμαυρος καπνός παντού. Δεν υπάρχει χειρότερο πράμα απ’ τη μαυρίλα»…

«Μαύρο το ριζικό των Ελλήνων της Σμύρνης..» περιγράφει η Αγγέλα Παπάζογλου. Πρόσφυγες της Μικράς Ασίας, της Ανατολικής Θράκης και του Εύξεινου Πόντου, με το διωγμό τους γράφτηκε και ο τραγικός επίλογος της συμβίωσης τόσων εθνοπολιτιστικών ομάδων στην οθωμανική Μικρά Ασία. Ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και πολιτισμοί αιώνων έγιναν καπνός: αργά, προσχεδιασμένα, μεθοδικά. Ευχή και κατάρα των ξεκληρισμένων να μην αλησμονήσουν ποτέ. Μια μνήμη φαρμάκι και φάρμακο.
«Μνησιπήμων Πόνος.. ες αεί!»: ο πόνος από τις θύμησες των παθημάτων και των συμφορών.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Χαροκόπεια» του Δήμου Καλλιθέας, η Πολιτιστική Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης «ΒΑΚΧΑΙ» συμμετέχει στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και διοργανώνει την Κυριακή (25/09) στις 19.30μμ [στη συμβολή των οδών Παναγή Τσαλδάρη στη συμβολή της με τη Χαμοστέρνας] την μουσικοχορευτική εκδήλωση «Μνησιπήμων Πόνος.. ες αεί!»
Είσοδος Ελεύθερη.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Don't Miss