Μολδαβία: Στους δρόμους οι πολίτες για τις αυξήσεις στις τιμές ενέργειας – «Παραιτηθείτε» φώναξαν

Μολδαβία: Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν για τον υψηλό πληθωρισμό και τις αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων, απαιτώντας την παραίτηση της πρόεδρου Σάντου

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν χθες έξω από το κυβερνητικό κτίριο της Μολδαβίας απορρίπτοντας τον υψηλό πληθωρισμό και τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, απαιτώντας την παραίτηση της πρόεδρου Μάγια Σάντου, που έχει την υποστήριξη της Δύσης, και της κυβέρνησής της.
Επρόκειτο για τη μεγαλύτερη διαδήλωση διαμαρτυρίας στη μικρή πρώην σοβιετική δημοκρατία από την εκλογή της Σάντου το 2020 με εξαγγελίες για το ξερίζωμα της διαφθοράς. Από τότε, η ίδια έχει υποσχεθεί να εξασφαλίσει την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία έχει διαθέσει μεγάλες ποσότητες βοήθειας.

Το πλήθος στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας Κισινάου εμφανίστηκε να είναι περίπου 20.000 διαδηλωτές, παρά το γεγονός ότι οι διοργανωτές της αντιπολίτευσης ανακοίνωσαν ότι ο αριθμός ήταν διπλάσιος σε μέγεθος και η αστυνομία εκτίμησε ότι οι διαδηλωτές ήταν 6.500 άνθρωποι.
«Η Μολδαβία είναι τώρα κλινικά νεκρή, ενώ σε αυτή την κατάσταση την έφεραν οι κυβερνώντες,» δήλωσε ο Ντίνου Τουρκάνου, ένας πολιτικός από το κόμμα της αντιπολίτευσης του Ίλαν Σορ, ένας εξόριστος επιχειρηματίας που καταδικάστηκε για διαφθορά σε σχέση με ένα τραπεζικό σκάνδαλο ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

Ο κύριος ύποπτος για το σκάνδαλο αυτό της απάτης είναι ο επιχειρηματίας Βλαντ Πλαχότνιουκ, ο οποίος βρίσκεται επίσης εκτός της Μολδαβίας. Η Μολδαβία αγοράζει το φυσικό αέριό της από τη ρωσική Gazprom σύ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss