Μουντιάλ 2022, Γαλλία – Μαρόκο 2-0: Ραντεβού με τον Μέσι και την… ιστορία!

Μουντιάλ 2022: Η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια, Γαλλία λύγισε (2-0) το μαχητικό Μαρόκο και προκρίθηκε στον τελικό, όπου θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι με στόχο να κάνει το «back-to-back».

Οι «μπλε» θα έχουν την ευκαιρία να υπερασπιστούν τον τίτλο που κατέκτησαν πριν από τέσσερα χρόνια στη Ρωσία.
Σε περίπτωση που τα καταφέρουν θα γράφουν ιστορία, καθώς θα γίνουν μόλις η τρίτη χώρα που κάνει το «back-to-back» στην ιστορία του Παγκόσμιο Κυπέλλου. Οι μόνες που το έχουν κάνει μέχρι τώρα είναι η Ιταλία (1934-38) κι η Βραζιλία (1958-62).

Στον τελικό της Κυριακής (18/12), βέβαια, τη Γαλλία περιμένει η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι, ο οποίος στο τελευταίο Μουντιάλ της καριέρας του κάνει τα πάντα για να οδηγήσει την «αλμπισελέστε» στην κορυφή. Όπως έπραξε κι ο «Θεός της μπάλας», Ντιέγκο Μαραντόνα, το 1986! Αυτή είναι κι η τελευταία φορά που οι Αργεντινοί έφτασαν στην κορυφή.
Η Γαλλία, η οποία θα βρεθεί στον τρίτο τελικό της ιστορίας της, βρήκε το γκολ που ήθελε από πολύ νωρίς, στο 5’ με τον Τεό Ερναντέζ κι είχε δοκάρι με τον Ζιρού (στο 17’), αλλά κι άλλες καλές στιγμές για να κάνει το 2-0 πριν την ανάπαυλα.

Οι Μαροκινοί, μετά το πρώτο γκολ που δέχθηκαν από αντίπαλο, δεν είχαν ρόλο κομπάρσου και θα μπορούσαν να είχαν ισοφαρίσει, με κορυφαία στιγμή το δοκάρι στο 44’ με ανάποδο «ψαλίδι» του Ελ Γιανίκ.

Η αφρικανική ομάδα συνέχισε να παλεύει, με τον Ρεγκραγκί να κάνει αλλαγές, σε μια προσπάθεια να βρουν οι παίκτες του την ισοφάριση. Όλα αυτά μέχρι το 79ο λεπτό, όταν ο Εμπαπέ έκανε τρομερή ενέργεια, ο Κόλο Μουανί ευνοήθηκε από τις κόντρες κι έκανε το 2-0!
Κάπως έτσι οι Γάλλοι διατήρησαν την παράδοση που «λέει» ότι δεν χάνουν ποτέ ματς στο Μουντιάλ, στο οποίο ήταν μπροστά στο σκορ στην ανάπαυλα. Με την 26η νίκη στο 27ο παιχνίδι που το έπραξαν, «σφράγισαν» την παρουσία τους στον τελικό και σταμάτησαν το πιο όμορφο «ταξίδι» του Μαρόκου στο Παγκόσμιο Κύπελλο.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss