Μουντιάλ 2022: Η Αγγλία ζητάει να αποζημιωθούν οι μετανάστες εργαζόμενοι

Μουντιάλ 2022: Η αγγλική ομοσπονδία ποδοσφαίρου πήρε θέση για τα δικαιώματα των μεταναστών που εργάζονται στο Κατάρ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας της χώρας για το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η FA ανέφερε ότι το Κατάρ θα πρέπει να αποζημιώσει τις οικογένειες όσων τραυματίστηκαν ή σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των έργων.
Η Διεθνής Αμνηστία, το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός, FairSquare, ανέφεραν ότι οι χορηγοί κι οι εταίροι της FIFA θα πρέπει να την παροτρύνουν να αποζημιώσει τους μετανάστες εργάτες.

Ο διευθύνων σύμβουλος της FA, Μαρκ Μπούλιγκχαμ, τόνισε σε δηλώσεις του ότι: «Συνεχίζουμε να πιέζουμε να αποζημιωθούν οι οικογένειες των μεταναστών εργαζομένων που έχουν χάσει τη ζωή τους ή έχουν τραυματιστεί σε έργα προετοιμασίας».
Η Αμνηστία κι άλλες οργανώσεις έχουν ζητήσει από τη FIFA να διαθέσει 445.000.000 ευρώ σε αποζημιώσεις, στις περιπτώσεις που υπήρξε παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι, σύμφωνα με έρευνα της Daily Mail, 239 εργάτες από το Νεπάλ έχασαν τη ζωή τους σε διάστημα 12 μηνών. Το 45% των θανάτων αυτών αποδόθηκαν σε φυσικά αίτια.

Σχετικές ειδήσεις


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss