Μουντιάλ 2022: Η Γαλλία ζητά επίσημα από τη FIFA την ισοπαλία στο ματς με την Τυνησία

Μουντιάλ 2022: Να διεκδικήσει με κάθε τρόπο ότι δικαιούται, θέλει η γαλλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία, η οποία κατέθεσε επίσημα αίτημα στη FIFA, ζητώντας να αλλάξει το σκορ της χθεσινής (30/11) αναμέτρησης με την Τυνησία, για την 3η αγωνιστική του 4ου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου που διεξάγεται στο Κατάρ.

Οι «πετεινοί», που είχαν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16» και παρατάχθηκαν με πολλές αλλαγές, είδαν τον Αντουάν Γκριεζμάν να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα στο 98ο λεπτό του αγώνα, αλλά το γκολ να ακυρώνεται μετά από εξέταση του βίντεο για οφσάιντ. Ως εκ τούτου οι Πρωταθλητές κόσμου ηττήθηκαν 1-0 στο «Education City Stadium» της Ντόχα.

Το αίτημα της γαλλικής πλευράς, που ζητά να καταχωρηθεί το ματς ως ισόπαλο (1-1), δεν εδράζεται στο ορθό ή λάθος της απόφασης, αλλά στο γεγονός ότι η παρέμβαση του VAR έγινε με καθυστέρηση. Οι Τυνήσιοι έκαναν τη σέντρα, ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη και στη συνέχεια κλήθηκε να δει το βίντεο, για να αποφανθεί τελικά ότι το γκολ του Γκριεζμάν δεν έπρεπε να μετρήσει. Σύμφωνα με τους «μπλε», η ενέργεια αυτή έρχεται σε αντίθεση με το πρωτόκολλο χρήσης του VAR που έχει θεσπίσει η FIFA.

Σημειώνεται ότι, ακόμη και σε περίπτωση που γίνει δεκτό το αίτημα της Γαλλίας, δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα στην σειρά κατάταξης του 4ου ομίλου: η Γαλλία είναι έτσι κι αλλιώς πρώτη, με καλύτερη διαφορά τερμάτων από την Αυστραλία που προκρίθηκε ως δεύτερη. Η Τυνησία, παρά τη νίκη της, έμεινε τρίτη και αποκλείστηκε, όπως και η ουραγός του ομίλου, Δανία.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss