Μπασκετικές ταινίες για όλα τα γούστα – Cineramen

Βαθμολόγησε το άρθρο

Οι αθλητικές ταινίες αποτελούν ένα προσφιλές κινηματογραφικό υποείδος που μέσα από μοναχικές ή ομαδικές, αλλά σε κάθε περίπτωση επίπονες προσπάθειες προς την αναγνώριση και την επιτυχία, διδάσκουν βασικές αξίες επιμονής, υπομονής, πειθαρχίας, ωριμότητας που μας καθορίζουν τόσο αθλητικά, όσο επαγγελματικά και προσωπικά.

Ακολουθούν αθλητικές ταινίες με βασικό αντικείμενο το όμορφο μπάσκετ, ένα άθλημα που τόσες φορές φαίνεται να εξαρτάται από την τύχη, αλλά στη βάση υπάρχει ατελείωτη προπόνηση, ιδρώτας, πόνος και πάθος, που αναπόφευκτα κάποια στιγμή θα οδηγήσουν στην επιτυχία. Γιατί επιτυχία δεν είναι μόνο η νίκη όπως ακούγεται στο Hoosiers.
«Ανεξάρτητα από τι δείχνει το σκορ, αν έχεις δώσει το καλύτερο που μπορείς, τότε είσαι νικητής».
Hoosiers  (1986)
Ένας οξύθυμος προπονητής αναλαμβάνει τη σχολική ομάδα μιας μικρής επαρχιακής πόλης στην Ιντιάνα, οδηγώντας τα παιδιά μέχρι τους τελικούς τους πρωταθλήματος.
Μια κλασικής δομής αθλητική ταινία που ξεχωρίζει με την καλογυρισμένη και πλούσια αθλητική δράση, και τις δυναμικές ερμηνείες των Gene Hackman και Dennis Hopper, εποχή που βρίσκονταν σε μεγάλη φόρμα.
Ανάλογης θεματικής, αλλά πιο αδύναμα κινηματογραφικά, τα Coach Carter (2005) και Glory Road (2006).
White Men Can’t Jump (1992)
Δύο ταλαντούχοι μπασκετμπολίστες στήνουν κομπίνες σε αγώνες δρόμου εισπράττοντας κέρδη από στοιχήματα.
Από τις πλέον αγαπημένες αθλητικές ταινίες, που κερδίζει πόντους με τις γοητευτικά «μόρτικες» σκηνές στα υπαίθρια μπασκετικά γήπεδα και φυσικά με το διασκεδαστικό δίδυμο που δημιουργούν οι Woody Harrelson και Wesley Snipes.
The Basketball Diaries (1995)
Η πτωτική πορεία ενός ταλαντούχου εφήβου από την προοπτική μιας αθλητικής καριέρας, στη φθορά των ναρκωτικών.
Η πιο σκληρή ταινία της λίστας, αξι …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss