Μπερνάρ Αρνό: Ο Γάλλος της μόδας που «εκτόπισε» τον Μπέζος – Πώς έγινε ο 2ος πλουσιότερος στον κόσμο

Διαμαντόπουλος Χρήστος
09/10/2022 08:13

Μπορεί να μην είναι τόσο γνωστός όσοι άλλοι μεγιστάνες του πλανήτη, όμως εδώ και αρκετό καιρό ένας Ευρωπαίος δισεκατομμυριούχος φιγουράρει στις πρώτες θέσεις της λίστας του Forbes.
Αποτελεί γεγονός ότι τα προηγούμενα χρόνια, στην κορυφή της λίστα του Forbes κυριαρχούσαν σε μεγάλο βαθμό οι Αμερικανοί. Οι κορυφαίες θέσεις έχουν καταληφθεί από πολίτες των ΗΠΑ όπως οι Μπέζος, Μασκ, Γκέιτς και Μπάφετ για το μεγαλύτερο μέρος των δύο δεκαετιών.

Για αρκετά χρόνια στις αρχές του αιώνα, οι πλουσιότεροι Ευρωπαίοι ήταν οι ιδρυτές της Aldi, Τέο και Καρλ Άλμπρεχτ. Έφτασαν στην πρώτη δεκάδα αλλά ποτέ στην κορυφή.
Ο Μπερνάρ Αρνό έκανε το ντεμπούτο του στους 10 πρώτους στα μέσα του 2005, με περιουσία 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Αρνό βρίσκεται στην πρώτη πεντάδα από το 2018.

Ο Αρνό στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι φέτος.Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images

Έγινε το τρίτο πλουσιότερο άτομο το 2019, με περιουσία 76 δισ. δολαρίων. Προσπέρασε πρόσκαιρα τον Μπέζος και έγινε ο πλουσιότερος του κόσμου, στις 10:30 π.μ. στις 16 Δεκεμβρίου 2019. Η μετοχή της Amazon έκλεισε τελικά υψηλότερα, πετώντας τον Γάλλο μεγιστάνα πίσω, στο νούμερο δύο.
Ωστόσο σήμερα ο Αρνό, ο διευθύνων σύμβουλος της LVMH (Louis Vuitton), επέστρεψε στην 2η θέση (με περιουσία 142,4 δισ. δολαρίων) εκτοπίζοντας ξανά τον Μπέζος (με περιουσία 136,4 δισ. δολαρίων) δείχνοντας ότι ήρθε για να μείνει.

Τα lockdown της Ευρώπης
Η LVMH και ο Αρνό αντιπροσώπευσαν την αξιοσημείωτη άνοδο των πολυτελών οίκων της Ευρώπης και της μόδας κατά τα lockdown των προηγούμενων ετών.
Με την ώθηση της «δυναμικής» των αγοραστών στην Κίνα, σύμφωνα με τον αναλυτή της Jefferies, Flavio Cereda, η LVMH κατέγραψε έσοδα 17 δισ. δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο του 2021, αύξηση 32% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο το 2020.

Κατά την περίοδο εκείνη, η περιουσία του αντιπάλου Φρανσουά Πινό, του οποίου ο όμιλος Kering κατέχει πολυτελείς μάρκες όπως οι Saint Laurent, Alexander McQueen και Gucci, αυξήθηκε από 27 δισ. δολάρια σε 55,1 δισ. δολάρια. Στη Chanel (η οποία δεν είναι στο χρηματιστήριο) οι αδελφοί Alain Wertheimer και Gerard Wertheimer, εγγονές του ιδρυτή Pierre Wertheimer, έχουν πλέον περιουσία 35 δισ. δολάρια, υπερδιπλασιάζοντας την περιουσία τους που ανερχόταν σε 17 δισ. δολάρια το 2020. Ακόμη και η Φρανσουάζ Μπετανκούρ, εγγονή του ιδρυτή της L’Oréal, κέρδισε περί τα 40 δισ., φτάνοντας στα 87,8 δισ. δολάρια τη Δευτέρα.

Σε με …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss