Μποντιρόγκα: ‘Έχουν εμφανιστεί πολλοί που θέλουν να επενδύσουν στην EuroLeague, υπάρχει μεγάλη προοπτική’

EUROLEAGUE

EUROKINISSI

Στις προοπτικές της EuroLeague και το πρόγραμμα που θα πρέπει να διαμορφωθεί ώστε να βελτιωθεί το προϊόν αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο σερβικό κανάλι “Sport S” ο νέος πρόεδρος της EuroLeague, Ντέγιαν Μποντιρόγκα.

Ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα είναι ο νέος πρόεδρος της EuroLeague Basketball καθώς διαδέχθηκε τον Τζόρντι Μπερτομέου. Με την νέα σεζόν στην διοργάνωση να βρίσκεται μόλις μερικές ημέρες μακριά, ο Μποντιρόγκα μίλησε στο σερβικό κανάλι “Sport S” για τις προοπτικές της διοργάνωσης αλλά και το ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές.

Παράλληλα στάθηκε στην παρουσία των σερβικών ομάδων στην EuroLeague αλλά και το άνοιγμα νέων αγορών.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ντέγιαν Μποντιρόγκα στην σερβική τηλεόραση

Θα εξαρτηθούν πολλά από το μελλοντικό format της διοργάνωσης. Υπάρχει επιπλέον μία μεγάλη προοπτική για νέες επενδύσεις στο μπάσκετ. Έχουν εμφανιστεί πολλοί που θέλουν να επενδύσουν τα χρήματά τους στην EuroLeague. Αυτό σημαίνει και άνοιγμα νέων αγορών, αγορών με ενδιαφέρον που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την διοργάνωση. Είναι φυσικά απαραίτητο να βρούμε μία ισορροπία. Θεωρώ πως στο τέλος της σεζόν θα έχουμε φτιάξει ένα πρόγραμμα, ένα πλάνο που θα περιλαμβάνει την κατεύθυνση στην οποία θα πρέπει να πάει η EuroLeague”.

Για την συμμετοχή περισσότερων σερβικών ομάδων στην διοργάνωση: “Σύμφωνα με το σύστημα η EuroLeague εγγυάται μία θέση στον νικητή της ABA League. Αυτή τη σεζόν λόγω των περιστάσεων και λόγω των ρωσικών ομάδων, η Παρτίζαν πήρε και εκείνη μία θέση. Είναι σημαντικό να σημειώσουμε πως η περιφέρεια έδωσε πολλά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Η ABA League έχει τρεις εκπροσώπους επομένως μειώθηκαν σε δύο και τώρα είναι ένας. Αυτή η περιοχή έχει προσφέρει πολλά στην διοργάνωση και σε παίκτες αλλά και σε προπονητές. Είναι αναγκαίο να βρεθεί ισορροπία στο μέλλον, να μην κοιτάμε μόνο τις αγορές”.

Για την παρουσία της Σερβίας στο EuroBasket: “Δεν νομίζω ότι είναι φιάσκο, όμως σίγουρα πρόκειται για αποτυχία. Βλέπω όμως τα θετικά. Παίξαμε πολύ σημαντικά ματς στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου τα οποία και κερδίσαμε, όπως για παράδειγμα κόντρα στην Ελλάδα και στην Τουρκία.

Στη φάση των ομίλων ήμασταν κυρίαρχοι. Ακόμα και με την Ιταλία που χάσαμε είχαμε τον έλεγχο για 25 λεπτά, αλλά υπήρχε ένα μπλακ άουτ το οποίο μας στέρησε τη νίκη. Δεν μπορούμε να πούμε ότι όλα ήταν άσχημα εξαιτίας αυτών των 15 λεπτών”.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss