myAthensPass: Το Νέο σύστημα ελεγχόμενης στάθμευσης στην Αθήνα

Το επίσημο λανσάρισμα της εφαρμογής myAthensPass η οποία προορίζεται για την αγορά χρόνου ελεγχόμενης στάθμευσης μέσω κινητού στους δρόμους της Αθήνας, ανακοινώθηκε σήμερα από το Δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη.

Μετά από μια μακρά πιλοτική περίοδο η οποία διήρκεσε περίπου ένα χρόνο, η εφαρμογή myAthesPass θα είναι ο κύριος τρόπος αγοράς χρόνου στάθμευσης στην πρωτεύουσα, με την κλασσική ξυστή κάρτα στάθμευσης να αποτελεί παρελθόν στα τέλη του έτους. Το ίδιο διάστημα, θα ενεργοποιηθεί και ένας δεύτερος τρόπος αγοράς, μέσω POS στα περίπτερα, με τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου να χρειάζεται να δηλώσει τον αριθμό πινακίδας και το χρόνο που επιθυμεί να σταθμεύσει, με την ενεργοποίηση να γίνεται άμεσα και χωρίς την ανάγκη επιστροφής στο αυτοκίνητο για την τοποθέτηση οποιουδήποτε πειστηρίου πληρωμής.

Σε ότι αφορά το myAthensPass το οποίο κυκλοφορεί για τις πλατφόρμες του Android και του iOS, ο κάτοχος του smartphone μπορεί να αγοράσει χρόνο στάθμευσης είτε με πιστωτική, είτε με χρεωστική και προπληρωμένη κάρτα μέσα από την εφαρμογή, δηλώνοντας στο χάρτη την τοποθεσία που έχει σταθμεύσει χωρίς να παίζει ρόλο η ακρίβεια της θέσης. Με την ενεργοποίηση του χρόνου στάθμευσης, ο χρήστης λαμβάνει ειδοποίηση στο κινητό του όταν αυτός ολοκληρώνεται, έχοντας τη δυνατότητα επέκτασής του από όποιο σημείο αυτός βρίσκεται. Η ακρίβεια δήλωσης θέσης δε χρειάζεται να είναι απόλυτη, αφού ο έλεγχος της δημοτικής αστυνομίας αφορά τον αριθμό πινακίδας καθώς και αν υπάρχει έγκυρος χρόνος στάθμευσης για το συγκεκριμένο όχημα.

Η ενεργοποίηση της Γ’ φάσης λειτουργίας της εφαρμογής, προσθέτει στις διαθέσιμες περιοχής στάθμευσης τα Ιλίσια, το Μετς, τη Μακρυγιάννη και την περιοχή γύρω από το ξενοδοχείο Κάραβελ. Σύμφωνα με το Δήμο Αθηναίων, το myAthensPass υποστηρίζει πλέον ολόκληρο το δίκτυο ελεγχόμενης στάθμευσης στην Αθήνα, το οποίο περιλαμβάνει 10.500 θέσεις ελεγχόμενης στάθμευσης. Από αυτές, οι 5.000 θέσεις αφορούν μόνιμους κατοίκους, οι 3.500 θέσεις είναι για επισκέπτες ενώ περίπου 2.000 προορίζονται για μοτοσυκλέτες και μοτοποδήλατα προκειμένου αυτά να «κατέβουν από τα πεζοδρόμια».

Στα πλαίσια της παρουσίασης, ενημερωθήκαμε ότι τον προσεχή Σεπτέμβριο ο Δήμος Αθηναίων θα παρουσιάσει μία ακόμη εφαρμογή για smartphones, μέσω της οποίας οι δημότες θα μπορούν να ενημερώνουν απευθείας τον Δήμο για προβλήματα που συναντούν στους δρόμους όπως λακκούβες, χαλασμένα φώτα και άλλα, συνοδεύοντας κάθε αναφορά με σχετική φωτογραφία. Μέσω της εφαρμογής ο κάθε δημότης θα μπορεί να παρακολουθεί την πορεία του αιτήματός του.

myAthensPass για Android | για iPhone/iPad

Κωνσταντίνος Σκιαδάς

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss