Μύκονος: Δε βρίσκουν σπίτι να μείνουν οι εκπαιδευτικοί – Υπέρογκα ενοίκια με μισθό… 750 ευρώ

Μύκονος – Στέγαση: Νεοδιοριζόμενοι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να βρουν σπίτι να ενοικιάσουν. Τα ενοίκια υψηλά, η ζωή ακριβή και ο μισθός ελάχιστος 

Στο Δημαρχείο Μυκόνου έχουν συγκεντρωθεί εκπαιδευτικοί για να διαμαρτυρηθούν για το θέμα της στέγασης.
Ο Πρόεδρος της Α’ ΕΣΜΕ Κυκλάδων μίλησε στην εκπομπή Αταίριαστοι στο ΣΚΑΙ και περιέγραψε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δάσκαλοι και ειδικότερα οι νεοδιοριζόμενοι.

Αρχικά εξήγησε ότι «Περισσότεροι από 80 νεοδιοριζόμενοι εκπαιδευτικοί δεν έχουν βρει σπίτι να μείνουν για όλο τον χρόνο. Διατίθενται πολύ λίγα σπίτια που είναι ακριβά.»
Χαρακτηριστικό είναι ότι για ένα σπίτι 15 με 30 τετραγωνικά ο μέσος όρος τιμών κυμαίνεται 430 με 450 ευρώ τον μήνα, ενώ για ένα δίχωρο σπίτι από 450 με 600 ευρώ, με τον μισθό των νέων εκπαιδευτικών να ξεκινάει από τα 750 ευρώ.

«Σε ένα νησί που το κόστος ζωής είναι πιο ακριβό από άλλα νησιά και άλλες περιοχές, δεν υπάρχει καμία βοήθεια από το κεντρικό κράτος για το θέμα στέγασης και σίτισης. Διατίθενται από τον δήμο μόνο λίγα δωμάτια στα οποία μένουν 3 με 4 συνάδελφοι μαζί» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος προσθέτοντας ότι «Άλλοι φιλοξενούνται, ενώ όσοι έρχονται με τις οικογένειες τους πληρώνουν υπέρογκα ποσά σε ξενοδοχεία και δωμάτια μέχρι να βρουν σπίτι».


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss