Μύκονος: Υπό προϋποθέσεις η άρση των μέτρων από Δευτέρα

Η Μύκονος τελεί ακόμα υπό καθεστώς lockdown, ενώ από ότι φαίνεται θα τεθούν δύο βασικές προϋποθέσεις προκειμένου να αρθούν τα μέτρα.

Στο μικροσκόπιο των επιδημιολόγων μπαίνει το μέγεθος της διασποράς τόσο στο νησί της Μυκόνου, όπου από το Σάββατο βρίσκονται σε ισχύ μέτρα για τον περιορισμό της διασκέδασης, όσο και σε άλλα νησιά, που αποτελούν τουριστικούς προορισμούς, προκειμένου να αποτυπωθεί η μετάδοση του κορονοϊού.

Μύκονος

Για το νησί των ανέμων, υπάρχει εκτεταμένη επιτήρηση

Οι επιδημιολόγοι θα επαναξιολογήσουν την κατάσταση σήμερα και αύριο, προκειμένου να αποφασιστεί εάν το μίνι lockdown θα διαρκέσει μέχρι τις 26 Ιουλίου, ή εάν θα υπάρξει παράταση για ακόμη ένα δεκαήμερο.

Η εικόνα φαίνεται να μην έχει ξεκαθαρίσει ακόμη και τα ζητούμενα, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, είναι δύο: πρώτον να υπάρξουν σημάδια υποχώρησης του ιικού φορτίου και δεύτερον, εάν παύσουν οι περιορισμοί στη διασκέδαση να τηρούνται χωρίς εξαιρέσεις εφεξής όλα τα μέτρα προστασίας. Υπενθυμίζεται πως στο νησί έχει απαγορευτεί η μουσική στα καταστήματα εστίασης, ενώ έχει επιβληθεί και απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας 1 με 6 τη νύχτα.

Τα υπόλοιπα νησιά που βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα

Σημαντικό είναι επίσης να προχωρήσει ο εμβολιασμός και όσων εργάζονται στο νησί.

Στο “μάτι” των ειδικών επίσης συνεχίζουν να βρίσκονται η Σαντορίνη, η Πάρος, η Ίος, η Κρήτη, αλλά και η Ρόδος, η Κέρκυρα και τα νησιά του Αργοσαρωνικού, προκειμένου να ζυγιστούν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Σε αντίθετη περίπτωση αναμένεται να υπάρξει προειδοποίηση για αντίστοιχα μέτρα.

Λίγο πριν την κορύφωση της ταξιδιωτικής κίνησης και των διακοπών του Αυγούστου, η επιφυλακή για να μην ξεφύγουν τα κρούσματα μεγαλώνει.

Τρομάζει το ιικό φορτίο

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των νέων διαγνώσεων παραμένει για ακόμη μια εβδομάδα πολύ υψηλός, ενώ η αύξηση στο ιικό φορτίο χτυπά συναγερμό. Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Αττική, Χανιά καταγράφουν εκτόξευση του ιικού φορτίου στα λύματα, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ.

Την τελευταία εβδομάδα, 12-18/7/21, το ιικό φορτίο των αστικών λυμάτων στην Περιφέρεια Αττικής παρουσίασε σημαντική αύξηση (+219%) του εβδομαδιαίου μέσου όρου σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, 5-11/7/21, με το ιικό φορτίο στα λύματα να βρίσκεται πλέον σε υψηλά επίπεδα. Στα Χανιά είχαμε αύξηση 176% του εβδομαδιαίου μέσου όρου.

Ανησυχητικά ήταν και το τελευταίο εικοσιτετράωρο τα στοιχεία της διασποράς του κορονοϊού στη χώρα. Οι μολύνσεις ήταν αυξημένες στην Αττική όπου εντοπίστηκαν 1.607 κρούσματα από τα συνολικά 3.565, ενώ στη Θεσσαλονίκη καταγράφηκαν 254 περιστατικά.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss