Μυρμήγκια φτιάχνουν γέφυρα προς τα πάνω με στόχο την κατάκτηση σφηκοφωλιάς

Δέος προκαλεί το βίντεο με τα χιλιάδες μυρμήγκια που χρησιμοποιούν το σώμα τους για να κατασκευάσουν μια «κρεμαστή γέφυρα» από την άκρη της οροφής μέχρι μια κοντινή σφηκοφωλιά.

Μέχρι στιγμής το βίντεο μετρά περισσότερα από 773.000 views στο Twitter και ο χρήστης που το δημοσίευσε, παρόλο που δεν το τράβηξε ο ίδιος, λέει πως ο λόγος που αποφάσισε να το κοινοποιήσει είναι για να αναδείξει την αξιοθαύμαστη συμπεριφορά που επιδεικνύουν ως κοινότητα τα μυρμήγκια.

Το βίντεο δημοσιεύθηκε αρχικά στη σελίδα El Entomólogo του Facebook, όπου εξηγείται πως στην πραγματικότητα αυτό που κάνουν εκείνη τη στιγμή τα μυρμήγκια είναι να «λεηλατούν» την σφηκοφωλιά.

Σύμφωνα με την ανάρτηση, πρόκειται για επίθεση από μυρμήγκια marabunta. «Όταν συμβαίνει μια τέτοιου είδους επίθεση, οι σφήκες συνήθως αποχωρούν και τα μυρμήγκια δεν φεύγουν αν δεν πάρουν πρώτα όλη την κηρήθρα, κουβαλώντας παράλληλα νύμφες, προνύμφες και αυγά, αλλά και μερικές ενήλικες σφήκες που δεν κατάφεραν να δραπετεύσουν», αναφέρεται στο El Entomólogo.

«Το επίπεδο νοημοσύνης και ο συλλογικός υπολογισμός για να σχηματιστεί αυτή η γέφυρα είναι τουλάχιστον εντυπωσιακά», προστίθεται. Όσο για αυτό που παρατήρησαν πολλοί στα σχόλια, γιατί δηλαδή δεν επέλεξαν να κινηθούν κατά μήκος της οροφής αλλά να δημιουργήσουν μια γέφυρα μέχρι την σφηκοφωλιά, εξηγείται μερικώς επειδή πολλά μυρμήγκια δυσκολεύονται να περπατήσουν ανάποδα, με το κεφάλι προς τα κάτω.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss