MYTILINEOS: Τιμή-στόχος 31,2% ευρώ και περιθώριο ανόδου 62%

Στα 31,2 ευρώ θέτει τον πήχη για τη μετοχή της MYTILINEOS η NBG Securities, γεγονός που μεταφράζεται σε περιθώριο ανόδου 62% σε σχέση με τα τρέχοντα επίπεδα.

Πλέον, όπως αναφέρεται και στον τίτλο της σχετικής έκθεσης, η MYTILINEOS έχει μετατραπεί σε έναν παγκόσμιο ενεργειακό παίκτη, έχοντας ως ώθηση τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας αλλά και σε συνέχεια των πρόσφατων ανακοινώσεων.
Συγκεκριμένα, στη έκθεσή της η NBG securities δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην απλοποίηση του Equity story της MYTILINEOS, γεγονός που «ξεκλειδώνει» την κρυμμένη της αξία με την έμφαση να δίνεται τόσο στις ΑΠΕ και τη Βιωσιμότητα όσο και στο διεθνή χαρακτήρα της εταιρείας. Παράλληλα, εστιάζει στην περαιτέρω βελτίωση τόσο της εσωτερικής της λειτουργίας όσο και των συνεργειών μεταξύ των τμημάτων για την καλύτερη αξιοποίηση ευκαιριών

Ταυτόχρονα, η NBG Securities χαρακτηρίζει τη MYTILINEOS ως τον ιδανικό εκπρόσωπο όσων αφορά στην ενέργεια μετάβαση τη βιωσιμότητα και κυρίως τις «πράσινες» επενδύσεις, αξιολογώντας τα υπάρχοντα έργα ΑΠΕ καθώς και αυτά που βρίσκονται σε διάφορα στάδια ανάπτυξης με συνολική αποτίμηση που ανέρχεται σε 1,815 δισ. ευρώ . ή 13,4 ευρώ/μετοχή, ποσό που αντιστοιχεί σε σχεδόν το 70% της σημερινής αξίας της μετοχής της εταιρείας.
Όσον αφορά τις οικονομικές επιδόσεις της εταιρείες, η NBG για το 2022 αναμένει EBITDA και καθαρά κέρδη 786 εκατ. ευρώ και 474 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, ενώ για 2023 και 2024 αυτά αυξάνονται σε 950 εκατ. και 1.053 εκατ. ευρώ (σε επίπεδο EBITDA ) και 577 εκατ. ευρώ και 644 εκατ. ευρώ (σε επίπεδο καθαρών κερδών), δείχνοντας μία ξεκάθαρη ανοδική τάση τα επόμενα έτη.

Ταυτόχρονα, όπως αναφέρουν οι αναλυτές της NBG, η MYTILINEOS διατηρεί ένα πολύ δυνατό Balance Sheet, παρά τις σημαντικές επενδύσεις που προσβλέπουν σε μελλοντική αύξηση της κερδοφορίας της, διατηρώντας ιδιαίτερα χαμηλά τα επίπεδα μόχλευσης (κοντά στο 1x από το 2023 και μετά).

Συνεπώς, όπως αναφέρουν χρηματιστηριακοί κύκλοι, μετά και τη συγκεκριμένη έκθεση επιβεβαιώνεται οι ιστορικά υψηλές επιδόσεις της MYTILINEOS το 2022 όχι μόνο θα έχει συνέχεια αλλά και αναμένεται να αποτελέσει βάση για περαιτέρω ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια με την Εταιρεία να εδραιώνεται σε νέα επίπεδα μεγεθών με το EBITDA να ξεπερνά το 1δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss