Ν.Κορέα: Η συγγνώμη του προέδρου για το πολύνεκρο ποδοπάτημα στη Σεούλ

Νότια Κορέα: Ο πρόεδρος της χώρας ζήτησε συγγνώμη για το πολύνεκρο ποδοπάτημα στη Σεούλ και δεσμεύθηκε ότι θα λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σουκ-γιέλ ζήτησε σήμερα συγγνώμη για το πολύνεκρο ποδοπάτημα που σημειώθηκε στη Σεούλ τη βραδιά του Χάλοουιν και δεσμεύτηκε ότι θα λογοδοτήσουν οι αξιωματούχοι που τυχόν θα βρεθούν υπεύθυνοι για την πλημελλή αντίδρασή τους και ότι θα μεταρρυθμιστεί η αστυνομία και τα συστήματα διαχείρισης της ασφάλειας.
Το βράδυ της 29ης Οκτωβρίου 156 νέοι άνθρωποι–20άρηδες και 30άρηδες–σκοτώθηκαν και 197 τραυματίστηκαν όταν συνωστίστηκαν στα στενά δρομάκια της δημοφιλούς για τη νυχτερινή ζωή της συνοικίας της Σεούλ, Ιτεγουόν, όπου είχαν πάει για τα πάρτι που είχαν διοργανωθεί για το φετινό Χάλοουιν, το πρώτο που εορταζόταν στη χώρα χωρίς σχεδόν κανένα περιοριστικό μέτρο λόγω COVID-19 εδώ και τρία χρόνια.

Ο Γιουν ζήτησε συγγνώμη στη διάρκεια συνεδρίασης για την αναθεώρηση των κανονισμών ασφαλείας καθώς η χώρα συνεχίζει να θρηνεί τα θύματα του ποδοπατήματος. Σε εξέλιξη βρίσκεται άλλωστε και έρευνα για να διαπιστωθούν τυχόν ευθύνες σε σχέση με την αντίδραση των αρχών απέναντι στην τραγωδία.
«Δεν τολμάω να συγκρίνω τον εαυτό μου με τους γονείς που έχασαν τους γιους και τις κόρες τους, αλλά ως πρόεδρος της χώρας, που έχει χρέος να προστατεύει τις ζωές των πολιτών και να εγγυάται την ασφάλειά τους, είμαι συντετριμμένος», είπε ο Γιουν. «Λυπάμαι και ζητώ συγγνώμη από τις οικογένειες που θρηνούν και υποφέρουν από αυτή την ανείπωτη τραγωδία και από τους ανθρώπους που μοιράζονται μαζί τους τον πόνο και την θλίψη»

Η αστυνομία έχει δεχτεί σκληρή κριτική για την ανταπόκρισή της στη διάρκεια της τραγωδίας καθώς έστειλε μόλις 137 αξιωματικούς της στην περιοχή παρότι είχε εκτιμήσει από την αρχή ότι στον τόπο του δυστυχήματος θα συγκεντρώνονταν έως και 100.000 άνθρωποι.

Την περασμένη εβδομάδα από αντίγραφα από πολλές επείγουσες κλήσεις που έγιναν πριν από το δυστύχημα προέκυψε ότι ο κόσμος είχε προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο ποδοπατήματος και ζητούσε την άμεση παρέμβαση των αρχών. Αρχικά, ο Γιουν απέδωσε την κακή ανταπόκριση από τις αρχές σε ελλείμματα στη διαχείριση μεγάλων συναθροίσεων και στους ανεπαρκείς κανονισμούς ασφαλείας.
Ωστόσο, έπειτα από τη δημοσιοποίηση …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss