Νάσος Ηλιόπουλος: «Τρομακτικό για τη Δημοκρατία ο Μητσοτάκης να δηλώνει άγνοια για την ΕΥΠ»

Ο Νάσος Ηλιόπουλος μιλά για τη χθεσινή ολομέλεια στη Βουλή για τις υποκλοπές και αναφέρεται στη δημοσκόπηση της GPO

«Το 60% περίπου των ερωτηθέντων στη σημερινή δημοσκόπηση των Νέων καταλογίζει την ευθύνη για τις υποκλοπές στον Κυριάκο Μητσοτάκη», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, στον απόηχο της χθεσινής συζήτησης στη Βουλή.
«Από την πρώτη στιγμή, η κυβέρνηση προσπάθησε να κρύψει την υπόθεση. Στις 29 Ιουλίου η Κομισιόν έστειλε επιστολή στην κυβέρνηση, με την οποία ζητούσε ενημέρωση και για το κακόβουλο λογισμικό Predator και γενικά για το αν γίνονται παρακολουθήσεις. Η κυβέρνηση απαντά στις 2 Αυγούστου λέγοντας “μην ασχολείστε”, ότι αυτά είναι ζητήματα εθνικής ασφάλειας και ότι δεν χρειάζεται γραπτή επικοινωνία. Τρεις μέρες μετά παραιτείται ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού και ανιψιός του κ. Μητσοτάκη, ο κ. Δημητριάδης και ο διοικητής της ΕΥΠ, ο άνθρωπος για τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης είχε αλλάξει το νόμο για να τον διορίσει», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Χθες ο κ. Μητσοτάκης είπε κάτι τρομακτικό, είπε ότι δεν ξέρει τι γίνεται στην ΕΥΠ – την ίδια στιγμή που έχει υπό την εποπτεία του την ΕΥΠ», επισήμανε. «Είναι επίσης τρομακτικό να ακούμε ότι παρακολουθήθηκε πολιτικός αρχηγός για λόγους εθνικής ασφάλειας. Ο λόγος εθνικής ασφάλειας μάλλον τελείωσε στο τρίμηνο που ολοκληρώθηκαν οι εκλογές του ΚΙΝΑΛ», τόνισε με νόημα. «Το ίδιο “εθνικός κίνδυνος” φαίνεται ότι ήταν και ο Θανάσης Κουκάκης, ο δημοσιογράφος τον οποίο παρακολουθούσανε μετά από δημοσίευμα των Financial Times σχετικά με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος στην Ελλάδα, τότε που η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδινε ασυλία σε τραπεζικά στελέχη», δήλωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.
«Με τροπολογία που πέρασαν, καταργήσανε την υποχρέωση της ΕΥΠ να ενημερώνει την ΑΔΑΕ. Μόνο και μόνο αυτό, δείχνει ενοχή», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι είναι υποκριτικό η κυβέρνηση να καλεί συνεχώς τον Νίκο Ανδρουλάκη να ενημερωθεί για την παρακολούθησή του, αφού, με βάση την τροπολογία που ψήφισαν, αυτό είναι παράνομο.

Αναφερθείς στη σημερινή δημοσκόπηση της GPO που δημοσιεύεται στα Νέα, σημείωσε: «το 68% των πολιτών απαντά ότι είναι σημαντικό ή πολύ σημαντικό το ζήτημα των παρακολουθήσεων». «Η Δημοκρατία είναι πραγματικό πρόβλημα της κοινωνίας, γιατί αν μια κυβέρνηση δεν νοιάζεται για το κοινό καλό και λειτουργεί με αυτόν τον τρόπο, παρακολουθώντας πολιτικούς της αντιπάλους, σίγουρα είναι μια κυβέρνηση που δεν νοιάζεται και για το αν η πλει …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

Don't Miss