Νεα χρήση για το Τοσίτσειο Σχολείο που εκκενώθηκε

Μετά την εκκένωση του φημισμένου Τοσίτσειου Σχολείου, το πρωί της Πέμπτης, από την Αστυνομία, ο δήμαρχος Αθηναίων Κωστας Μπακογιάννης και ο καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης, που είναι ο πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων, στην οποία ανήκει το συγκεκριμένο κτίριο,  συζήτησαν για την νέα χρήση του σχολείου- κόσμημα.

Το σχολείο βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αχαρνών-Σουρμελή και Μάγερ  στο κέντρο της Αθήνας και τελούσε υπό κατάληψη,  στεγάζοντας μετανάστες με τις οικογένειες τους. Μετά την εκκενωση  οι μετανάστες μεταφέρθηκαν σε νέες δομές φιλοξενίας.

Οι δυο άντρες συζήτησαν τη δυνατότητα  το  Τοσίτσειο Σχολείο να αξιοποιηθεί  για πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς, με  απώτερο στόχο,κυρίως,  να αναβαθμιστεί η  γειτονιά στην οποία βρίσκεται.

Μετά την εκκένωση του σχολείου,  το κτίριο καθαρίστηκε και σφραγίστηκε, ενώ  άρχισαν  παρεμβάσεις στον εξωτερικό του χώρο. Επίσης ενισχύθηκε ο φωτισμός της περιοχής.

Το σχολείο είχε χτιστεί από τον Ερνέστο Τσίλλερ και αρχικά, πριν λειτουργήσει ως σχολείο, ήταν οικία του Γ Αργυρόπουλου.  Στέγασε το Τοσίτσειο Σχολείο από το 1972 έως το 2014 και από το 2016 τελούσε υπό κατάληψη.

 

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss