Νέα διαγραφή 3 δισεκατομμυρίων ψεύτικων λογαριασμών από το Facebook

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, το Facebook προχωρά στη δημοσιοποίηση έκθεσης στην οποία αναφέρεται το πόσοι λογαριασμοί και πόσα μηνύματα αποτέλεσαν «θύματα» ενεργειών του αφού ήταν αντίθετα με τους κανόνες του.

Για το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2018 έως τον Μάρτιο 2019, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το Facebook προχώρησε στην απενεργοποίηση 3 δισεκατομμυρίων λογαριασμών, τους περισσότερους από κάθε άλλη φορά. Σε ότι αφορά τα μηνύματα που ανέβηκαν στην πλατφόρμα του, 7 εκατομμύρια διεγράφησαν αφού είχαν σχέση με «ρητορική μίσους». Και οι δύο περιπτώσεις πάντως αποτελούν ρεκόρ στην ιστορία του Facebook ενώ για πρώτη φορά μαθαίνουμε για πόσα από τα διαγραμμένα μηνύματα υπήρξε ένσταση από το δημιουργό τους (1 εκατομμύριο) και πόσα από αυτά δημοσιεύθηκαν ξανά μετά από νέο έλεγχο (150.000).

Όπως αναφέρει το Facebook, η τεράστια αύξηση στη διαγραφή ψεύτικων λογαριασμών οφείλεται «σε κακούς ηθοποιούς» που χρησιμοποιούσαν αυτόματους τρόπους για τη δημιουργία μεγάλου αριθμού από αυτούς. Όμως η μεγαλύτερη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης είναι σε θέση να εντοπίσει και να διαγράψει την πλειοψηφία από αυτούς σε μερικά λεπτά και χωρίς να δίνεται περιθώριο κακόβουλων ενεργειών. Ένα ακόμη στατιστικό στοιχείο για το διάστημα αυτό των 6 μηνών είναι η αφαίρεση ενός εκατομμυρίων μηνυμάτων που αφορούσαν την πώληση όπλων.

BBC

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss