Νέα επιλογή στα Google Maps: Οι διαδρομές με τη μεγαλύτερη εξοικονόμηση καυσίμου

Μία νέα επιλογή είνα διαθέσιμη στα Google Maps, που μπορεί να βοηθήσει τους οδηγούς να εξοικονομήσουν καύσιμα.

Φανταστείτε ότι σχεδιάζετε μια ημερήσια εκδρομή από το σπίτι σας στην Αθήνα μέχρι τη Βραυρώνα – περίπου μία ώρα διαδρομή. Για να αποφασίσετε πώς θα πάτε εκεί ανοίγετε τους Χάρτες Google, οι οποίοι σας δίνουν πολλές επιλογές διαδρομών, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται το περπάτημα, το ποδήλατο και η δημόσια συγκοινωνία. Δεδομένης της διάρκειας του ταξιδιού είναι πιο λογικό να πάτε οδηγώντας και να αναζητήσετε αμέσως την πιο γρήγορη διαδρομή. Τι θα συνέβαινε, όμως, εάν υπήρχαν κι άλλες επιλογές – όπως για παράδειγμα μια διαδρομή που θα διαρκούσε περίπου εννέα λεπτά παραπάνω, αλλά θα σας εξοικονομούσε σχεδόν το 30% της αναμενόμενης κατανάλωσης καυσίμων;
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Google:

Αυτό είναι πλέον δυνατό χάρη στις οικολογικές διαδρομές στους Χάρτες Google, που από σήμερα, διατίθενται σταδιακά στην Ελλάδα και σε ακόμη σχεδόν 40 χώρες σε όλη την Ευρώπη. Έτσι, μπορείτε να επιλέξετε τη διαδρομή με τη χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμων, η οποία σας βοηθάει όχι μόνο να εξοικονομήσετε χρήματα από τα καύσιμα, αλλά και να μειώσετε τις εκπομπές άνθρακα — κάτι που απασχολεί ιδιαίτερα πολλούς Ευρωπαίους. Πρόκειται για μια απολύτως ρεαλιστική ανησυχία καθώς, σύμφωνα με την έκθεση του Statista’s 2022, οι οδικές μεταφορές αποτελούν τη μεγαλύτερη πηγή εκπομπών άνθρακα σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Εκτός από την εμφάνιση της πιο σύντομης διαδρομής, οι Χάρτες Google θα εμφανίζουν πλέον και εκείνη που είναι η πιο αποδοτική για την εξοικονόμηση καυσίμων, ανεξάρτητα από το αν συμπίπτει και με την ταχύτερη. Με λίγα μόνο «κλικ» θα μπορείτε να δείτε τη σχετική εξοικονόμηση καυσίμων και τη διαφορά χρόνου μεταξύ των δύο διαδρομών και να επιλέξετε αυτή που σας ταιριάζει καλύτερα. Θέλετε να επιλέγετε πάντα την πιο γρήγορη διαδρομή; Δεν πειράζει – απλώς προσαρμόστε τις προτιμήσεις σας στις Ρυθμίσεις.

Οι οικολογικές διαδρομές έχουν θετικό αντίκτυπο σε όλο τον κόσμο. Από την εφαρμογή τους στις ΗΠΑ, και τον Καναδά υπολογίζεται ότι έχουν συμβάλει ήδη στην απομάκρυνση παραπάνω από μισό εκατομμύριο μετρικών τόνων εκπομπών άνθρακα — το οποίο ισοδυναμεί με 100.000 αυτοκίνητα λιγότερα στον δρόμο.

Επιλέξτε την πιο οικονομική διαδρομή με βάση τον τύπο του κινητήρα
Η πιο οικονομική διαδρομή εξαρτάται ανάλογα …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss