Νέες δομές ψυχικής υγείας για παιδιά και εφήβους

Στο Ταμείο Ανάκαμψης έχει ενταχθεί η χρηματοδότηση 104 νέων δομών και υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας σε όλη τη χώρα, με προτάσεις συνολικού ύψους 55 εκατ. ευρώ.

Αφιερωμένη στην ψυχική υγεία, με στα παιδιά και τους εφήβους, ήταν η προηγούμενη εβδομάδα και στην Αθήνα ο ΠΟΥ Ευρώπης μέσω του Γραφείου για την Ποιότητα της Φροντίδας και την Ασφάλεια των Ασθενών στην Αθήνα, και το υπουργείο Υγείας διοργάνωσαν σειρά εκδηλώσεων από τις 3 έως τις 5 Νοεμβρίου, με θέμα «Εβδομάδα ψυχικής υγείας: Ψυχική υγεία για παιδιά και εφήβους». Στόχος των εκδηλώσεων ήταν η ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με τη σημασία της προστασίας της ψυχικής υγείας των παιδιών και των νέων και την ανάγκη αντιμετώπισης του στίγματος και των διακρίσεων.
Η πανδημία Covid-19 επέφερε μεγάλη αναστάτωση στη ζωή των νέων ανθρώπων και σύμφωνα με στοιχεία ερευνών 1 στα 4 παιδιά αντιμετωπίζει θέμα ψυχικής υγείας. Μπροστά σε αυτή την πρόκληση η Ελλάδα σε συνεργασία με τον ΠΟΥ προχώρησε με γρήγορες διαδικασίες σε στοχευμένες ενέργειες, που περιλαμβάνουν την πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία, ισότιμη πρόσβαση και εξάλειψη του στίγματος και των διακρίσεων.

«Στο υπουργείο Υγείας, σύμφωνα και με τις οδηγίες του πρωθυπουργού, δίνουμε έμφαση στις ευάλωτες ομάδες, όπως είναι τα παιδιά και οι έφηβοι, που αναδείχθηκαν ως μία από τις ομάδες που βίωσε τις πιο σοβαρές ψυχικές επιπτώσεις από την πανδημία», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η υφυπουργός Υγείας, αρμόδια για θέματα ψυχικής υγείας Ζωή Ράπτη. Πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο αυτό, ενισχύθηκε άμεσα το ΕΣΥ με μόνιμους και επίκουρους ψυχιάτρους, και παιδοψυχιάτρους και νομοθετήθηκαν 215 θέσεις ειδικευόμενων νοσηλευτών Ψυχικής Υγείας.
Νέες υπηρεσίες ψυχικής υγείας για παιδιά

Στο Ταμείο Ανάκαμψης έχει ενταχθεί η χρηματοδότηση 104 νέων δομών και υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας σε όλη τη χώρα, με προτάσεις συνολικού ύψους 55 εκατ. ευρώ. Όπως είπε η κ. Ράπτη, ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες των διαγωνισμών για τις 64 πρώτες Μονάδες και προχωράει …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss