Νέες «πυρηνικές» απειλές Μεντβέντεφ: «Θα απαντήσουμε αν απειληθεί η ύπαρξη του κράτους μας»

Σε νέα προειδοποίηση προς τη Δύση για τη χρήση πυρηνικών όπλων από τη Ρωσία προχώρησε ο Ρώσος πρώην πρόεδρος και νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας στη Ρωσία, Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Σε μήνυμά του στην εφαρμογή Telegram, ο στενός σύμμαχος του Βλαντίμιρ Πούτιν επέκρινε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και τη νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας Λιζ Τρας.«Πρέπει να σας υπενθυμίσω ξανά – για όσους κωφεύουν ακούγοντας μόνο τον εαυτό τους. Η Ρωσία έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί πυρηνικά όπλα εάν είναι απαραίτητο, σε προκαθορισμένες περιπτώσεις, σε αυστηρή συμφωνία με τις θεμελιώδεις αρχές της κρατικής πολιτικής στον τομέα της πυρηνικής αποτροπής», έγραψε.
Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Εάν εμείς ή οι σύμμαχοί μας δεχθούμε επίθεση χρησιμοποιώντας αυτό το είδος όπλου. Ή εάν η επιθετικότητα με τη χρήση συμβατικών όπλων απειλεί την ίδια την ύπαρξη του κράτους μας. Ο πρόεδρος της Ρωσίας μίλησε για αυτό ευθέως πρόσφατα».

«Επιπλέον, θα κάνουμε τα πάντα για να αποτρέψουμε την εμφάνιση πυρηνικών όπλων στους εχθρικούς γείτονές μας. Για παράδειγμα, στη ναζιστική Ουκρανία, η οποία σήμερα ελέγχεται άμεσα από τις χώρες του ΝΑΤΟ», συμπλήρωσε.
Ο Μεντβέντεφ κατήγγειλε επίσης ότι ο Μπάιντεν και η Τρας «απαιτούν από τη Ρωσία να αφαιρέσει το χέρι της από το πυρηνικό κουμπί της», ενώ κατηγόρησε την Τρας ότι είναι «εντελώς έτοιμη να ξεκινήσει αμέσως μια ανταλλαγή πυρηνικών επιθέσεων» με τη Ρωσία. Έπειτα συνεχίζει λέγοντας ότι δεν πιστεύει ότι η Δύση θα έρχ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss