Νεκρός στα 48 του χρόνια, ο ταλαντούχος συνθέτης Jóhann Jóhannsson

Ο Jóhann Jóhannsson, ο υποψήφιος για Όσκαρ συνθέτης των ταινιών Arrival, Sicario και Theory of Everything βρέθηκε νεκρός την Παρασκευή στο διαμέρισμά του στο Βερολίνο, επιβεβαίωσε ο ατζέντης του, με δηλωσή του. Ήταν μόλις 48 ετών.

Ο Tim Husom, ατζέντης του στο Λος Άντζελες, δήλωσε ότι οι αρχές του Βερολίνου ερευνούν το γεγονός και ότι θα γίνει αυτοψία. Η αιτία θανάτου, μέχρι στιγμής, είναι άγνωστη.

Ο βραβευμένος, ισλανδός γεννημένος συνθέτης, είχε πάρει Oscar, BAFTA και Grammy για τη μουσική του στήν ταινία The Theory of Everything το 2014, ενω κέρδισε και την Χρυσή Σφαίρα για το ίδιο score. Έλαβε δεύτερη υποψηφιότητα για Όσκαρ το 2015 με την ταινία “Sicario” και υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα, BAFTA και Grammy  για τη μουσική του στήν ταινία Arrival το 2016. Ενα απο τα τελευταία του score που ακούσαμε ήταν για την ταινία του Darren Aronofsky, Mother!

Εκτός από ταινίες, ο Jóhannsson είχε καριέρα και ως σόλο μουσικός. Το πρώτο του άλμπουμ “Englaborn” κυκλοφόρησε το 2002. Τα επόμενα άλμπουμ ήταν το 2004 το “Viroulegu Forsetar“, το “IBM 1401” το 2006, το Fordlandia το 2008 και τελευταίο το “Orphee” το 2016.

Το 2015, το κομμάτι του για κουαρτέτο εγχόρδων, με ηλεκτρονικά και φωνητικά σύνολα “Drone Man” έκανε πρεμιέρα στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης.

Ο Jóhannsson άρχισε να “φτιάχνει” μουσική για ταινίες στην πατρίδα του, την Ισλανδία, το 2000. Το πρώτο του ευρύτερα γνωστό score ήταν το “Prisoners” του Denis Villeneuve το 2013, μια συνεργασία που συνεχίστηκε με τις ταινίες “Sicario” και “Arrival“. Με τον Villeneuve θα δουλέψει και πάλι για το Blade Runner 2049, του οποίου φυσικά το soundtrack, με τη συναίνεση του ίδιου, δεν δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ.

Τα τελευταία του (δυστυχώς) soundtrack θα είναι το The Mercy του James Marsh, μετά την επιτυχημένη του συνεργασία με τον σκηνοθέτη, στο The Theory of Everything και η ταινία Mary Magdalene με την Rooney Mara, του Garth Davis.

Το πράκτορείο του Gorfaine-Schwartz εξέδωσε την παρακάτω δήλωση: «Είμαστε βαθιά λυπημένοι από την ξαφνική απώλεια του πελάτη μας και του αγαπημένου φίλου μας Jóhann Jóhannsson, του οποίου το μεγάλο ταλέντο, η ταπεινοφροσύνη και η καλοσύνη μας εμπλούτισαν τη ζωή μας ανυπολόγιστα, με την μουσική του να έχει εμπνεύσει πολλές νέες γενιές κινηματογραφιστών και συνθετών.».

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss