Νέο επίδομα: Ποιοι θα λάβουν 250 ευρώ

Νέο επίδομα: Η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να δοθεί μία ανάσα σε ομάδες του πληθυσμού που πλήττονται ιδιαίτερα από το κύμα ακρίβειας και την ενεργειακή κρίση.

Χωρίς την απαίτηση υποβολής αίτησης χορηγείται μέσα στις επόμενες ημέρες η νέα έκτακτη οικονομική ενίσχυση που έχει προαναγγελθεί ήδη από τη ΔΕΘ δια στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη.
Η προσπάθεια της κυβέρνησης είναι να δοθεί μία ανάσα σε ομάδες του πληθυσμού που πλήττονται ιδιαίτερα από το κύμα ακρίβειας και την ενεργειακή κρίση.

Το έκτακτο οικονομικό βοήθημα ύψους 250 ευρώ θα λάβουν 36.000 ανασφάλιστοι υπερήλικες δεν συνδέεται με το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης που καταβάλλεται κάθε μήνα από τον ΟΠΕΚΑ.
Το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφάλιστων υπερηλίκων χορηγείται σε συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα που δεν έχει συγκεντρώσει τον απαραίτητο ασφαλιστικό χρόνο για συνταξιοδότηση.

Δικαιούχοι

Όσοι έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας και δεν λαμβάνουν σύνταξη από το εξωτερικό ή οποιαδήποτε ασφαλιστική ή προνοιακή παροχή στην Ελλάδα, μεγαλύτερη των 360 ευρώ.
Αν η σύνταξη αυτή ή η παροχή από δημόσιο φορέα είναι μικρότερη από το επίδομα των 360 ευρώ, δικαιούνται το ποσό της διαφοράς που προκύπτει μετά την αφαίρεση του ποσού της σύνταξης ή παροχής που λαμβάνει από αλλού.
Που υποβάλλονται οι αιτήσεις;
Η αίτηση για την καταβολή του υποβάλλεται μέσω του Κέντρου Κοινότητας του τόπου κατοικίας τους.

Εισοδηματικά κριτήρια
Για να λάβει κάποιος την ενίσχυση πρέπει το συνολικό ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα δεν πρέπει υπερβαίνει το ποσό των 4.320 ευρώ ή, στη περίπτωση εγγάμων, το συνολικό ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 8.640 ευρώ.
Στο εισόδημα δεν υπολογίζονται:

α. Οι οικονομικές ενισχύσεις που χορηγούνται σε άτομα με αναπηρίες λόγω της αναπηρίας τους.
β. Το διατροφικό επίδομα που χορηγείται στους πάσχοντες από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου και στους μεταμοσχευμένους.
γ. Το επίδομα ανεργίας.
δ. Η διατροφή που καταβάλλεται σε ανήλικο τέκνο με δικαστική απόφαση ή με συμβολαιογραφική πράξη ή με ιδιωτικό έγγραφο


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss