Νέο κακόβουλο λογισμικό Android βρέθηκε στο Google Play δείτε τις εφαρμογές

Το κακόβουλο λογισμικό, με το όνομα «Autolycos», ανακαλύφθηκε από τον ερευνητή ασφαλείας της Evina, Maxime Ingrao, ότι βρίσκεται σε τουλάχιστον οκτώ εφαρμογές Android, δύο από τις οποίες εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες στο Google Play Store τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο.

Οι δύο εφαρμογές που εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες ονομάζονται «Funny Camera» από την KellyTech, η οποία έχει περισσότερες από 500.000 εγκαταστάσεις και «Razer Keyboard & Theme» από την rxcheldiolola, η οποία μετρά πάνω από 50.000 εγκαταστάσεις στο Play Store.
Οι υπόλοιπες έξι εφαρμογές έχουν αφαιρεθεί από το Google Play Store, αλλά όσοι εξακολουθούν να τις έχουν εγκαταστήσει κινδυνεύουν να χρεωθούν με δαπανηρές συνδρομές από τις δραστηριότητες του κακόβουλου λογισμικού.

Vlog Star Video Editor (com.vlog.star.video.editor) – 1 εκατομμύριο λήψειςCreative 3D Launcher (app.launcher.creative3d) – 1 εκατομμύριο λήψειςWow Beauty Camera (com.wowbeauty.camera) – 100.000 λήψειςΠληκτρολόγιο Gif Emoji (com.gif.emoji.keyboard) – 100.000 λήψειςFreeglow Camera 1.0.0 (com.glow.camera.open) – 5.000 λήψειςCoco Camera v1.1 (com.toomore.cool.camera) –1.000 λήψεις
Κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης με τον Ingrao, ο ερευνητής δήλωσε στο BleepingComputer ότι ανακάλυψε τις εφαρμογές τον Ιούνιο του 2021 και ανέφερε τα ευρήματά του στην Google εκείνη την εποχή. Αν και η Google αναγνώρισε ότι έλαβε την αναφορά, η εταιρεία χρειάστηκε έξι μήνες για να αφαιρέσει το σύνολο των έξι εφαρμογών που είχαν μολυνθεί με το λογισμικό, ενώ δύο κακόβουλες εφαρμογές παραμένουν σ …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss