Netflix: 1000 ώρες νέου προγράμματος στο 2017

Τα τελευταία οικονομικά αποτελέσματα του Netflix, οδήγησαν και σε σημαντική άνοδο της τιμής της μετοχής του μετά τη σημαντική αύξηση των συνδρομητών παγκοσμίως.

Συγκεκριμένα, μόνο στο τέταρτο τρίμηνο του 2016, το Netflix προσέθεσε στη συνδρομητική του βάση 7.04 εκατομμύρια νέους πελάτες όταν το ίδιο διάστημα το 2015 είχε προσθέσει 5.59 εκατομμύρια.

Η συντριπτική πλειοψηφία των νέων συνδρομητών (5.12 εκ) προέρχεται από την παγκόσμια επέκταση στην οποία προχώρησε το Netflix στις αρχές του 2016, ενώ τα συνολικά έσοδα της εταιρείας ανήλθαν στα 2.48 δισ. δολάρια, σημειώνοντας αύξηση 36% σε σχέση με το 2015.

Οι τελευταίες εξελίξεις είχαν θετικό αντίκτυπο στην τιμή της μετοχής του Netlix, φτάνοντας τα $133 και με τους επενδυτές να εμφανίζονται αισιόδοξοι για το μέλλον της εταιρείας σε σχέση με την πραγματικότητα των πρόσφατων οικονομικών της επιδόσεων.

Για το 2017, το Netflix έχει προγραμματίσει περισσότερες από 1000 ώρες νέου περιεχομένου που θα δημιουργήσει το ίδιο, όταν το 2016 ο αριθμός αυτός έφτανε τις 600 ώρες. Το κόστος των νέων παραγωγών, κυμαίνεται στα 6 δισ. δολάρια, 1 δισ. περισσότερο από τον προγραμματισμό του 2016, κάτι που σημαίνει ότι η εταιρεία έχει βρει νέους τρόπους για να δημιουργεί περισσότερο αυθεντικό περιεχόμενο ξοδεύοντας λιγότερο.

Παράλληλα το Netflix αναμένει ότι πολλοί από τους ανταγωνιστές του θα ξεκινήσουν να αντιγράφουν μερικές από τις κινήσεις του, όπως την κυκλοφορία σε μία ημέρα των επεισοδίων μιας ολόκληρης σεζόν μιας τηλεοπτικής σειράς. Ως μέρος της παγκόσμιας επέκτασης του, το Netflix συμπληρώνει ένα χρόνο παρουσίας και στη χώρα μας, αν και το σημαντικότερο πρόβλημα, αυτό της απουσίας ελληνικών υποτίτλων από την πλειοψηφία του περιεχομένου, παραμένει.

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss