New York Times: Στις ΗΠΑ πιστεύουν ότι η Ουκρανία οργάνωσε τη δολοφονία της Ντούγκινα

Σύμφωνα με δημοσίευμα των NY Times, η Ουάσιγκτον θεωρεί την Ουκρανία υπεύθυνη για τη δολοφονία της Ντάρια Ντούγκινα με τον πραγματικό στόχο να είναι ο πατέρας της, Αλεξάντερ Ντούγκιν.

Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ θεωρούν πως μέλη της κυβέρνησης της Ουκρανίας έδωσαν έγκριση για τη δολοφονική επίθεση στη Μόσχα, που είχε θύμα την Ντάρια Ντούγκινα κόρη του συμβούλου του Βλαντιμίρ Πούτιν, Αλεξάντερ Ντούγκιν. Αυτό αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι New York Times, τονίζοντας πως οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ εκφράζουν φόβους ότι η δολοφονία αυτή έχει διευρύνει τη σύγκρουση Μόσχας και Κιέβου.
Στο δημοσίευμα γίνεται σαφές πως οι ΗΠΑ δεν είχαν καμία εμπλοκή στην επίθεση, αξιολόγησαν ωστόσο την κατάσταση οι μυστικές υπηρεσίες και παρά την άρνηση των Ουκρανών φαίνεται πως το Κίεβο είχε ρόλο και λόγο σε όσα έγιναν.

Μάλιστα, αναφέρεται πως Αμερικανοί αξιωματούχοι θεωρούν ως πραγματικό στόχο της επίθεσης των Αλεξάντερ Ντούγκιν, καθώς οι πράκτορες που έφεραν σε πέρας την αποστολή θεωρούσαν πως στο όχημα θα βρίσκεται αυτός και όχι η κόρη του, η οποία και σκοτώθηκε τελικά.
«Και πάλι, θα υπογραμμίσω ότι οποιοσδήποτε φόνος κατά τη διάρκεια του πολέμου σε κάποια χώρα πρέπει να έχει κάποιο είδος πρακτικής σημασίας», ανέφερε στους New York Times ο σύμβουλους του προέδρου της Ουκρανίας, Μικάιλο Ποντολιάκ. Ο ίδιος αρνήθηκε εκ νέου οποιαδήποτε ανάμιξη του Κιέβου στην υπόθεση.

«Έχουμε άλλους στόχους στο έδαφος της Ουκρανίας. Εννοώ συνεργάτες και εκπροσώπους της ρωσικής διοίκησης, που μπορεί να έχουν αξία για τα μέλη των ειδικών μας υπηρεσιών που εργάζονται σε αυτό το πρόγραμμα, αλλά σίγουρα όχι η Ντούγκινα», πρόσθεσε.


Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss