Νικ Κέιβ

O Νικ Κέιβ (Nick Cave) είναι αυστραλός τραγουδοποιός, ηθοποιός, λογοτέχνης και σεναριογράφος, που έπαιξε εξέχοντα ρόλο στη μεταπάνκ εποχή ως ηγετική μορφή των συγκροτημάτων Birthday Party και Nick Cave and Band Seeds. Ιδιαίτερα γνωστός στους φίλους του ροκ στη χώρα μας από τις αμέτρητες εμφανίσεις του, θαυμάζεται για τις στoιχειωμένες μπαλάντες του που μιλούν για τη ζωή, την αγάπη, την προδοσία και τον θάνατο.
Ο Νίκολας Έντουαρντ Κέιβ γεννήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 1957 στο Γουόρικναμπιλ, ένα χωριό στην πολιτεία Βικτώρια της Αυστραλίας. Ο πατέρας του δίδασκε αγγλικά και μαθηματικά σε τεχνικό λύκειο και η μητέρα του ήταν βιβλιοθηκάριος στο σχολείο όπου φοιτούσε. Μετά την αποφοίτησή του από το Λύκειο ξεκίνησε σπουδές ζωγραφικής, αλλά γρήγορα τις εγκατέλειψε για να αφοσιωθεί στη μουσική.

Με τον συμμαθητή του Μικ Χάρβεϊ δημιούργησε το συγκρότημα Boys Next Door στα μέσα της δεκαετίας του ‘70 στη Μελβούρνη με μέλη τον κιθαρίστα Ρόουλαντ Χάουαρντ, τον μπασίστα Τρέισι Πιου και τον ντράμερ Φιλ Κάλβερτ. Το συγκρότημα κυκλοφόρησε ένα δίσκο το 1979, προτού μετεγκατασταθεί στο Λονδίνο το 1980 και στη συνέχεια στο Δυτικό Βερολίνο και αλλάξει το όνομά του σε Birthday Party. Αμέσως κέρδισαν δημοσιότητα και φανατικούς φίλους με τις γεμάτες ενέργεια συναυλίες τους, εμφανίστηκαν στο επιδραστικό ραδιοφωνικό πρόγραμμα του Τζον Πιλ στο BBC, υπέγραψαν στην 4AD και το 1982 κυκλοφόρησαν το τρίτο και καλύτερο άλμπουμ τους, …
Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

Latest Posts

spot_img

Stay in touch

To be updated with all the latest news, offers and special announcements.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Don't Miss